in

Man geeft dochter ruim 20 jaar lang slaapmedicatie om haar te verkrachten

TONGEREN – De 57-jarige D.B. uit het Belgische Tongeren riskeert twaalf jaar cel omdat hij zijn dochter (29) meer dan twintig jaar lang verkrachtte. Sinds haar twaalfde ging hij volgens de aanklager een stapje verder en drogeerde hij haar met slaapmedicatie. Ook de moeder kreeg pillen, zodat hij ongestoord zijn gang kon gaan.

Volgens het slachtoffer begon het op achtjarige leeftijd toen ze voor de eerste keer door haar vader in de badkamer verkracht werd. Vanaf haar twaalfde zou ze regelmatig lichamelijke symptomen gehad hebben zoals het plotseling in slaap vallen na het avondeten. Dat gebeurde telkens in het weekend.

Omdat ook haar moeder al dertig jaar met dezelfde symptomen kampte, dachten ze eerst aan een genetische ziekte. De dochter en haar moeder stelden zich daarom weinig vragen. Wat ze toen nog niet wisten, was dat vader D. vermoedelijk toen al geniepig slaapmedicatie toediende om zijn lusten op het meisje te kunnen botvieren.

Vals e-mailaccount
Toen het slachtoffer in 2020 de ouderlijke woning verliet, kwam de vader met een nieuw plan op de proppen om zijn dochter in het weekend naar huis te lokken. Hij maakte een vals e-mailaccount aan op naam van een longspecialist die hij zogezegd in het ziekenhuis tegen het lijf liep en waarmee hij naar eigen zeggen gesproken had over de ziektesymptomen van zijn dochter en vrouw.

Lees ook
Horrorbeelden: Mike in Spanje aangevallen door krokodil in zwembad!

In de mails die hij vanuit het valse account naar zichzelf en naar zijn dochter stuurde, sprak hij in naam van de arts over een medicatieschema dat het meisje moest volgen: om de acht weken moest ze op zaterdag vijf pillen innemen om haar zogenaamde slaapziekte onder controle te houden. Op die manier kon hij het meisje in de waan laten en overtuigen om de pillen te nemen.

Ook toen wist ze niet dat haar vader haar slaapmedicatie gaf, waardoor zij na het avondeten buiten westen raakte en keer op keer door haar vader verkracht werd. Ook haar moeder nam die avonden telkens een pil in die de man vermoedelijk in haar avondeten verwerkte. Op die manier was ook de moeder in een diepe slaap, waardoor D.B. zonder risico’s kon toeslaan.

Schoonzus
Uiteindelijk was het de schoonzus van de ondertussen 29-jarige vrouw die zich steeds meer vragen begon te stellen over het ziektebeeld en het verhaal dat haar schoonvader naar voor bracht. Zij kon het slachtoffer overtuigen dat er meer aan de hand was.

Lees ook
Man wil geen lelijke vrouwen op date: ‘Dan lijken ze op een ananas’

Gesteund door haar schoonzus en broer besloot de vrouw om haar vader in de val te lokken door zich nog een laatste keer medicatie te laten toedienen en de feiten te laten gebeuren. De dag nadien, op 5 februari 2023, stapte ze gedrogeerd naar het zorgcentrum in Leuven om zich lichamelijk te laten onderzoeken en zo bewijzen tegen haar vader te verzamelen. Toen kwam het gruwelijke verhaal pas echt aan het licht.

Ook de moeder van het meisje verklaarde dat ze al dertig jaar met dezelfde symptomen als haar dochter kampt, wat doet vermoeden dat ze zelf ook jarenlang verkracht werd door haar eigen echtgenoot in de periode dat hun dochter nog niet geboren was of te jong was. Daarvoor wordt de man echter niet vervolgd.

De Tongerse aanklager eist een celstraf van twaalf jaar voor D.B., die in de Hasseltse gevangenis in voorarrest zit. Zelf bekende hij enkel de feiten die na 2020 zijn gepleegd. De verkrachtingen tussen 2001 en 2020 zijn volgens hem leugens.

Yvonne Coldeweijer op beestachtige wijze om het leven gebracht

Dennis Schouten kiest ervoor om uit het leven te stappen: ‘Heb er alles aan gedaan