in

Man dumpt doos vol piepjonge duifjes bij vuilstort

Een vader en zijn dochtertje waren spullen aan het weggooien bij de vuilstort in Sittard toen ze een opmerkelijke vondst deden. Elf piepkleine babyduifjes waren aan hun lot overgelaten in een kartonnen doos en lagen te vernikkelen.

De piepers werden ontdekt door toedoen van de kleine meid, aldus de vader. “Mijn dochter zei, kijk papa zo eentje wil ik ook. Ik dacht, waar heeft ze het over, maar toen zag ik in ene allemaal van die piepjonge duifjes in een doos.” Hij belt direct zijn vrouw met de mededeling dat het allemaal wat langer zou gaan duren op de stort. “We gingen meteen over tot actie. Zij belde de dierenbescherming en ik zette het verhaal op Facebook. Er kwamen toen mensen met een kattenmand en een kruikje om de duifjes warm te houden, gelukkig kwamen vriendelijke mensen snel te hulp.”

Lees ook
Gedumpte doodzieke pup Zoya overleden: ‘Ontzettend triest’

Duifjes ondervoed
Volgens de dierenambulance Maastricht zijn de duifjes ondervoed en zijn het minimaal twee verschillende nestjes. “Dat kunnen we zien omdat ze verschillen in grootte”, aldus een medewerker van de dierenambulance. “Ze zitten nu lekker onder de warmtelamp en worden zodra het kan overgebracht naar het natuurhulpcentrum waar ze verder verzorgd worden.”

Lees ook
Drie kittens uit rijdende auto gegooid, één poesje overleeft

Dronken stel tuimelt naakt sloot in en blijft vast zitten in de modder

Meisje overleden aan gevolgen van mazelen