in

Man die oppas hond liet misbruiken wordt zelf ook verdacht van kindermisbruik

Zondag werd een 52-jarige man uit Woerden gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het schokkende misbruik van zijn hond. Nu heeft de zaak een nog donkerder wending genomen, aangezien de verdachte ook wordt verdacht van het misbruiken van twee minderjarigen. Hij zal op woensdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De verdachte wordt ervan beschuldigd zijn hond te hebben aangeboden aan de 24-jarige Julian F. uit de Noord-Hollandse gemeente Schagen. Julian F. zit momenteel vast voor verschillende aanklachten, waaronder het misbruik van dieren, een oppaskindje en een neefje van hem. F. had zichzelf aangeboden als oppas op het online platform Marktplaats en had oppasadressen in het hele land.

Lees ook
Koppel en dochtertje (3) komen om op de snelweg

Het Openbaar Ministerie maakte op maandag bekend dat Julian F. drie keer een afspraak had gemaakt met de eigenaar van de hond om het dier te misbruiken. Daarnaast wordt F. verdacht van het misbruiken van een varken in Oost-Nederland.

Lees ook
Vrouw herkent haar man bij Opsporing Verzocht, zet hem af bij het bureau

Volgens de officier van justitie heeft F. extreme seksuele fantasieën gedeeld met andere dierenhouders. Op zijn telefoon werden maar liefst 566 contacten gevonden die verwezen naar dieren. Deze contacten werden opgeslagen onder omschrijvingen zoals boer, reu, koe, paard, varken en hond.

Het dierenmisbruik zal als aparte zaak worden onderzocht. Als andere dierenhouders, waaronder mogelijk de eigenaar van het misbruikte varken, worden vervolgd, zullen ook zij voor de rechter worden gebracht.

Julian F. zal worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum voor psychiatrisch onderzoek om de achterliggende motieven van zijn schokkende daden te onderzoeken.

Vrachtwagenchauffeur Maksim doodgestoken

Vrouw neergestoken en huis in brand gestoken