in

Man (72) van fiets getrokken door Syrische asielzoekers: ‘Bewusteloos achtergelaten’

In Zwijndrecht is zaterdagavond een 72-jarige man van zijn fiets getrokken. Hij kwam hierdoor zo hard op de grond terecht, dat hij bewusteloos raakte. De politie onderzoekt beelden van het incident. Enkele getuigen zagen het gebeuren. De daders zouden leuzen als Syrie for life en F*ck Nederland hebben geroepen.

Op de beelden die rondgaan op sociale media is te zien hoe de man op de Stadsbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht op zijn fiets rijdt, terwijl er twee personen op een scooter voorbijkomen. Degene die achterop de scooter zit, trekt vervolgens aan de arm van de man. Hij valt hierdoor voorover op de grond en blijft zonder te bewegen op de grond liggen.

Lees ook
Spin bouwt web in oor man

Ze rijden door, zonder hulp te verlenen
De personen op de scooter rijden zonder hulp te verlenen verder. Ook de persoon die het filmpje maakt, rijdt op een scooter. Ook deze persoon stopt niet. Het is onduidelijk of er voor het incident nog iets is voorgevallen.

De schoonzoon van de 72-jarige man heeft aan RTL Nieuws laten weten dat de man bewusteloos is achtergelaten. “Hij is wakker geworden in het ziekenhuis met een kapot gezicht en een verlamde arm. Waarschijnlijk komt die verlamming door een beknelde zenuw en hopelijk herstelt dit. Maar er is een kans dat dit helemaal niet gebeurt.”

Lees ook
’Mijn moeder deed het met mijn vriend, terwijl ik moest bevallen’

Zijn schoonvader is inmiddels thuis. De schoonzoon hoopt dat de daders snel gevonden worden, en looft zelf een beloning van duizend euro uit voor de gouden tip.

Nog niemand opgepakt
De politie is bekend met de beelden en onderzoekt ze. “Het is voor ons nog onduidelijk waarom de man van zijn fiets werd getrokken. Dit is onderdeel van het onderzoek, we proberen hier onder meer achter te komen door met het slachtoffer te praten.”

Daarnaast zoekt de politie uit of er meer beelden beschikbaar zijn van bijvoorbeeld bewakingscamera’s. Ze roepen daarnaast getuigen op zich bij de politie te melden. Er is nog niemand aangehouden.

Goed nieuws vanuit het ziekenhuis over Mark Gillis

Dode gevonden in water, vermoedelijk vermiste Kaz