in

Man (39) vermoordt moeder (78) in woning Veghel

Een 39-jarige man uit Veghel is woensdagochtend opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn moeder. De 78-jarige vrouw werd levenloos gevonden in een woning aan de Leeuwebekstraat in het Brabantse dorp.

De politie kreeg rond 09.30 uur een melding van een ernstig geweldsincident in een woning. Agenten reden naar het huis en troffen daar de verdachte en zijn overleden moeder aan. De man is ter plekke aangehouden. Hij zit nog vast en wordt verhoord.

Lees ook
Vrachtwagenchauffeur Maksim doodgestoken

Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. De politie is direct een grootschalig forensisch onderzoek gestart en is nog op zoek naar getuigen die dinsdagavond, -nacht of woensdagochtend iets bij de woning hebben gehoord of gezien.

‘Ze deden geen vlieg kwaad’
Buurtbewoners laten aan Hart van Nederland weten dat de straat sinds woensdagochtend in rep en roer is. “De politie en de ambulance vertrokken al snel, dan weet je eigenlijk al genoeg”. verklaart een buurtbewoners. “Heel heftig.” Volgens buren was het slachtoffer altijd vriendelijk en aardig, “ze zei altijd vrolijk gedag en maakte, in gebrekkig Nederlands, een praatje met je. Er zat geen kwaad in die vrouw. Ook haar man is een keurige en hardwerkende man, het is afschuwelijk.”

Lees ook
Schreeuw om hulp blijkt iets te fanatieke gamer

Een andere buurtbewoner beaamt dat beeld: “Ze deden geen vlieg kwaad, vielen niemand lastig. Dit zag ik niet aankomen, ik ben er wel van geschrokken.”

2 kinderen neergestoken door man: Slachtoffers in kritieke toestand

Bus vol kinderen op weg veronge­lukt: 15-jarige komt om het leven