in

Man (24) uit Veendam vermoordt 2-jarig jongetje

De politie heeft maandagochtend 8 april een 24-jarige man uit Veendam aangehouden in het onderzoek naar de dood van een 2-jarig jongetje in Veendam. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van het kind.

De politie kreeg donderdag 11 januari rond 17.00 uur de melding binnen van een medische noodsituatie aan het Veenlustplein in Veendam. Een 2-jarig jongetje werd daar door ambulancepersoneel gereanimeerd en korte tijd later met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij een paar dagen later overleden.

Lees ook
Bedrijf betaalt 10.000 euro om naar 13 horrorfilms te kijken

Onderzoek

De feiten en omstandigheden van deze melding gaven de politie aanleiding een strafrechtelijk onderzoek te starten naar de oorzaak van zijn overlijden. Alle scenario’s worden daarbij onderzocht. Het onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van de 24-jarige man. Hij zit vast en wordt verhoord.

Lees ook
Haartransplantatie in Turkije gaat vreselijk mis

Het onderzoek is gebaat bij relatieve rust. We begrijpen uiteraard dat het feit dat de politie onderzoek doet, emoties en vragen oproept bij de betrokkenen en hun (naaste) omgeving. Maar vanwege de privacy van de betrokkenen en omdat het onderzoek nog loopt, kunnen we nu geen nadere toelichting geven. Mocht de verdere voortgang van het onderzoek daar aanleiding voor geven, zullen we een update communiceren.

Kleuter (4) die in vijver viel, is weer thuis: ‘Gevochten voor zijn leven’

Blinde man met geleidehond uit het niets zwaar mishandeld