in

Maand na vermissing Yoran (16): nieuwe zoekactie leverde weer niets op

Het Veteranen Search Team, bijgestaan door tientallen vrijwilligers, heeft woensdagmiddag andermaal gezocht naar de vermiste Yoran Krol (16) uit Sleeuwijk. De zoekactie concentreerde zich langs de oevers van de Merwede, met name in de omgeving van Werkendam en Hardinxveld-Giessendam. Dit bevestigde een woordvoerder aan Hart van Nederland.

Dit is de tweede keer dat het Veteranen Search Team werd gemobiliseerd op verzoek van de politie. Tot nu toe hebben de inspanningen van de zoekteams geen concrete aanwijzingen opgeleverd over de verblijfplaats van Yoran.

Lees ook
Halfnaakte man valt vrouwen lastig: "Neem mij van achteren" politie zoekt slachtoffers

In de afgelopen weken zijn er diverse zoekacties ondernomen, waarbij boten, duikers en zelfs het leger werden ingezet. Een opmerkelijke 2500 vrijwilligers hebben zich gemobiliseerd voor de grootste gecoördineerde zoekactie ooit naar een vermiste persoon in Nederland. Desondanks blijft de vermissing van Yoran een mysterie.

Opvallend genoeg werd eerder wel zijn jas aangetroffen in de rivier de Merwede bij Papendrecht, wat de bezorgdheid over zijn welzijn vergroot.

De 16-jarige Yoran verdween op kerstavond voor het laatst. Rond 00.30 uur vertrok hij uit het christelijk jongerencentrum ‘De Pomp’ aan de rand van Almkerk, slechts 5 kilometer verwijderd van zijn ouderlijk huis.

Lees ook
Gedumpte hond Ameland ingeslapen: 'Diverse tumoren'

Yoran Krol wordt beschreven als een jongen van 1.70 meter lang, met blond haar en een normaal postuur. Op het moment van zijn vermissing droeg hij een spijkerbroek en een donkerblauw bomberjack met crèmekleurige mouwen.

De politie doet een dringend beroep op het publiek om informatie te delen of beelden beschikbaar te stellen die mogelijk relevant zijn voor het onderzoek. Personen met informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0800 – 6070.

Zoon Peter Gillis betrokken bij gruwelijk auto-ongeluk

15-jarige jongen misbruikt door masseur