in ,

Lenteweer op komst! ‘Er komen zachte dagen aan, met heel veel zon’

‘Lente’ is een te groot woord, zegt Magdel Erasmus, meteoroloog bij Buienradar, maar: “Het wordt wel zonniger, de komende dagen.”

Was het vorige week nog krabben geblazen en dikke winterjassen aan, deze week is het weer een stuk zachter, zelfs warmer dan gemiddeld rond deze tijd. Erasmus zegt dat er in de kustregio’s nog wel een sterke wind staat, maar dat er zeker ook zonnige momenten zijn.

Lees ook
Beroemde natuurster Mia Malkova deed heel bizarre operatie na zware ‘p0rnoscène’ (foto’s)

De windstoten die er zullen komen, zijn vergelijkbaar met die van afgelopen nacht in het noordwesten, zegt de meteoroloog. “Best pittig.” Ook kan daar regen bij vallen. “Maar tussendoor zullen er veel droge momenten zijn, met zon.”

Morgen bijvoorbeeld blijft het op de meeste plaatsen droog, en is er pas aan het eind van de dag regen. Woensdagnacht en -ochtend trekken er enkele buiten over, maar ook die trekken snel weer weg. “Soms zijn er wolkenvelden, maar er is zeker ook zon”, zegt Erasmus.

Lees ook
Vrouw schenkt nier aan haar vriend die later vreemd gaat en het uitmaakt

Vrij zonnig
Morgen schijnt in het hele land in de ochtend de zon. Ook woensdag is de zon regelmatig te zien. Donderdag is er even wat meer bewolking, en valt er vooral in de middag wat regen. En verder is het vooral zacht. “Normaal zijn de temperaturen rond deze tijd een beetje rond de 5 graden, vandaag is dat het dubbele, woensdag wordt het ongeveer 12 graden, donderdag 10, vrijdag 11.”

Dat wil niet zeggen dat het echt lente wordt, aldus de meteoroloog, maar: “Het kan wel lenteachtig aanvoelen.”

Kind (3) komt onder massief tafelblad terecht in Karwei en raakt zwaargewond

Vermiste Jonas (27) dood gevonden