in

Krijgsgevangene moest continu naar Gordon luisteren tijdens marteling: Dacht dat ik doodging

Shaun Pinner (48), een Britse vrijwilliger die meevocht met de Oekraïners, werd in april gevangen genomen door pro-Russische separatisten in Marioepol. Tijdens zijn krijgsgevangenschap – zes maanden lang – moest hij meermaals naar liedjes van ABBA en Gordon luisteren terwijl hij gemarteld werd.

Hij dacht dat hij het niet zou redden, het was de hel op aarde aldus Pinner. Met name Mamma Mia stond regelmatig op repeat, dat liet hij weten tegen The Sun. Dat hij al een hekel had aan ABBA hielp niet mee. Naar verluid zou hij naderhand nooit meer een nummer van ABBA willen horen. Ook nummers van Cher en metalband Slipknot werden ingezet om hem te breken. Dit melden Amerikaanse en Britse media.

Lees ook
Grote kans dat ik jullie man of vriend al in mijn bed heb gehad, zegt dame van plezier

Hij werd – naast gedwongen luisteren naar ABBA – ook veelvuldig geëlektrocuteerd en gestoken. Zo werd hij zonder enige reden gestoken in zijn dijbeen en meermaals in elkaar geslagen. Ook kreeg hij nep-executies voor de kiezen, soms samen met zijn landgenoot Aiden Aslin. Hij moest het volhouden op oud brood en smerig water, zo liet hij weten.

Lees ook
Man geeft dochter ruim 20 jaar lang slaapmedicatie om haar te verkrachten

Pinner werd afgelopen donderdag vrijgelaten na een gevangenenruil die werd geregeld door de Saoedi’s. Pinner keerde al snel terug naar het Verenigd Koninkrijk, vanwaar hij de afgelopen maanden als de ergste tijd van leven beschreef.

Zielig nieuws voor Mariska Bauer: ‘Ik ben verlamd’

Man schiet met nerfpistool vol met punaises op kleine kinderen