in

Koning op bezoek in Nijmegen weer uitgejouwd: Schaam je kapot!

Tijdens een bezoek aan het Radboudumc in Nijmegen is koning Willem-Alexander uitgejouwd door een klein groepje demonstranten. De groep riep onder meer “schaam je kapot”. De koning is op bezoek voor de opening van een nieuw hoofdgebouw.

De demonstranten, van wie een aantal een omgekeerde vlag bij zich droeg, riepen de koning vanochtend na toen hij uit de auto stapte bij het ziekenhuisgebouw en naar binnen liep, meldt Omroep Gelderland. Er was veel politie aanwezig, maar voor zover bekend is niemand opgepakt, schrijft NOS.

Lees ook
Rijstrook A59 afgezet in zoektocht naar vermiste Hebe en Sanne

Op Prinsjesdag werd de koning, toen samen met koningin Máxima en prinses Amalia, ook al uitgejouwd. Zowel tijdens de rijtoer als de balkonscène staken betogers hun middelvinger op en riepen ze “landverrader”. Ook was sprake van boegeroep.

Bij een werkbezoek aan De Peel werd het koningspaar twee weken geleden ook al ontvangen met protestacties. Koning en koningin spraken toen kort met mensen die hun onvrede uitten.

Lees ook
Advies: geef woningzoekende asielzoeker weer verplicht voorrang op woningmarkt

Het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc in Nijmegen werd begin juli al in gebruik genomen, De koning was voor vandaag uitgenodigd om het officieel te openen. Die opening verliep volgens plan.

De koning woonde daarna ook een presentatie bij over de totstandkoming en inrichting van de nieuwbouw, die in totaal 160 miljoen euro heeft gekost. Hij ging ook in gesprek met een aantal medewerkers over hun werk en nieuwe werkomgeving.

Man schiet met nerfpistool vol met punaises op kleine kinderen

Mannen met een te klein geslachtsdeel zullen hun vrouw altijd kwijtraken, zeggen dames