in

Kleuter (4) die in vijver viel, is weer thuis: ‘Gevochten voor zijn leven’

Een kleuter van vier jaar oud, die vorige week bij zijn school in een vijver viel en ernstig gewond raakte, is weer terug thuis na zijn verblijf in het ziekenhuis. Dit werd gemeld door Omroep Brabant. De jongen werd na het ongeluk opgenomen op de intensive care van het Radboudumc in Nijmegen, waar hij voor zijn leven vocht.

Het incident vond vorige week plaats op basisschool Wittering in Rosmalen. Tijdens het buitenspelen wist de jongen, ondanks het toezicht van de leraren, onopgemerkt van het schoolplein weg te glippen en belandde uiteindelijk in de vijver. De val had bijna fatale gevolgen voor de jongen. Uit onderzoek bleek dat zijn hart ongeveer 20 minuten had stilgestaan, zoals zijn moeder Ramona eerder aan Omroep Brabant had gemeld.

Lees ook
ZIEN: Gordon laat zijn lippen opspuiten

Ramona toonde grote opluchting over het feit dat haar zoon nu weer thuis is. “Mijn zoontje is zo sterk dat hij maandag naar huis mocht,” vertelde ze aan de regionale omroep. “Hij heeft echt gevochten voor zijn leven.” Ondanks zijn terugkeer naar huis zullen regelmatige controles en een aanzienlijke herstelperiode nodig zijn.

Gebrek aan toezicht
Na het incident heeft Ramona aangifte gedaan tegen de school, vanwege vermeende nalatigheid. Ze beweert dat de school meer toezicht had moeten houden en dat de poort op slot had moeten zijn. Volgens Omroep Brabant zijn er meerdere ouders die klagen over onveilige situaties bij de school, zoals openstaande hekken en deuren en een gebrek aan toezicht.

Lees ook
Man in groene string achtervolgt vrouwen

De school heeft in een schriftelijke reactie laten weten dat ze het incident verschrikkelijk vinden. “We leven intens mee met onze leerling en zijn gezin. Deze gebeurtenis heeft een diepe impact op ons allemaal. Het is belangrijk op te merken dat Wittering een andere visie heeft op leren, waarbij leerlingen veel vrijheid krijgen om zich te ontwikkelen, maar altijd met de nadruk op veiligheid voor elke leerling. In de regel is er altijd toezicht buiten en zijn de poorten gesloten.”

“Wie krijgt voorrang? Het aantal fouten zal je verbazen!”

Man (24) uit Veendam vermoordt 2-jarig jongetje