in

Kind ligt dood in bos Vogelzankweg te Landgraaf

Door een minderjarige werd gisteren 112 gebeld met de mededeling dat er midden in het bos gelegen aan de Vogelzankweg te Landgraaf een dood kind lag.

Hierop werd er door Politie Meldkamer Limburg van politie en ambulance, meerdere patrouilles, een rapid responder en ambu aangestuurd.

Uiteindelijk kwamen de hulpdiensten er achter dat het een misselijk makende grap van een minderjarige was. Hij had een durf vraag gekregen bij waarheid, doen of durven…… Hier zitten wij, politiemensen, ambulancepersoneel en meldkamermedewerkers niet op te wachten! Aanrijdend gaat er van alles door ons heen en bereiden wij ons voor op het ergste! Wij zetten onze eigens levens op het spel, voor jou!

Lees ook
Auto slaat over de kop en belandt in het water, vrouw (25) overlijdt

Wat gebeurt er bij een valse 112-melding?
Bij een valse 112-melding zal degene die de valse melding heeft gedaan, worden opgespoord.

Dat kan, omdat alle gegevens van telefoons opgevraagd kunnen worden. Als je een valse melding doet (dit betekent: zeggen dat er iets gebeurt, wat niet waar is), of misbruik maakt van 112 (alleen bellen en de verbinding verbreken of lachen, schreeuwen, schelden, etc.), dan pleeg je een misdrijf. Dat wil zeggen dat het als een zwaar vergrijp wordt gezien. De politie zal dus ingriipen!

Lees ook
Politie deelt foto van onbekende dode vrouw en hoopt nabestaanden te vinden

Bedenk dat er altijd mensen zijn die écht hulp nodig hebben,

omdat ze een hartstilstand hebben, hun huis in brand staat, of worden overvallen. Je moet er niet aan denken dat deze mensen 112 niet kunnen bereiken, omdat iemand anders een grap uithaalt en de lijn dus bezet houd……

Vrouw haalt na 960 examens eindelijk haar rijbewijs

Baby van 2 weken in kritieke toestand: Vader eerder opgepakt mishandeling andere baby