in

Kerstweekend met fatale afloop: kinderen (7 en 11) komen om bij zware woningbrand

Voor een Franse familie is de kerstvakantie dramatisch afgelopen. Bij een zware woningbrand in een vakantiehuis in Eure, een provincie in Noord-Frankrijk, kwamen twee kinderen om het leven. Een derde kind werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De brand ontstond vanochtend in een vakantiehuis in de gemeente Selles. De twee dodelijke slachtoffers, een 7-jarig meisje en een 11-jarige jongen, konden niet op tijd uit de brandende woning worden bevrijd. Ze overleden ter plaatse. Het derde kind, een meisje van 13 jaar, moest gereanimeerd worden en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Lees ook
Hardwerkende 14-jarige boer Kevin dood gevonden in meer

In totaal bevonden zich vijf volwassenen en vijf kinderen, allemaal uit dezelfde familie, in het vakantiehuis. Dat melden de lokale autoriteiten. De familieleden verbleven in het huis om er de kerstvakantie door te brengen. De vijf volwassenen, onder wie de 92-jarige overgrootmoeder, en twee andere kinderen konden op tijd uit het gebouw ontsnappen. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht omdat ze veel rook hadden ingeademd, maar zijn niet in levensgevaar.

Lees ook
Zeven doden door neerstorten helikopter, onder wie meisje van 13

‘Volledig verwoest’
,,De brand heeft het huis volledig verwoest”, zei een woordvoerder van de lokale overheid tegen nieuwszender BFMTV. De hulpdiensten kwamen zo snel mogelijk ter plaatse, maar toen ze arriveerden was de brand ‘al ver gevorderd’, klinkt het. Meer dan zestig brandweerlieden werden ingezet om de vlammen onder controle te krijgen, evenals dertien blusvoertuigen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er is een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van het drama.

Haagse vrouw (77) laat hondje uit en wordt neergestoken

Dierenasiel laat ‘oude bekende’ inslapen nadat hij werd achtergelaten aan een lantaarnpaal