in

Jongetje (6) uit Zutphen overleden na heftig ongeluk: Vrouw (77) aangehouden

Een 6-jarige jongen uit Zutphen is overleden na een ernstig auto-ongeluk in Laag-Soeren, afgelopen zaterdag. De politie heeft een 77-jarige vrouw, eveneens uit Zutphen, aangehouden.

Het ongeluk gebeurde zaterdag op de Kanaalweg (N786) ter hoogte van Laag-Soeren. Er waren drie auto’s en in totaal acht personen bij betrokken, onder wie vier kinderen. Zij moesten allen naar het ziekenhuis, sommigen waren zwaargewond.

In een van de auto’s zaten vier personen: een 3-jarig meisje, een 6-jarige jongen, een 38-jarige vrouw en een 51-jarige man, allemaal afkomstig uit Dieren. In een andere auto zaten een jongen van 4, een jongen van 6 en een man van 26. Zij komen uit Zutphen. De 6-jarige jongen is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Lees ook
Heftig: Jade (19) ging bijna dood door het drinken van energiedrank

De aangehouden vrouw uit Zutphen was de enige inzittende van het derde voertuig. Zij is inmiddels door de politie weer op vrije voeten gesteld.

Onderzoek nog gaande
,,Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is nog gaande’’, laat politiewoordvoerder Linda Bouwman weten. ,,Helaas kunnen wij hierover geen verdere informatie verstrekken. Alle onderzoeksresultaten worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie, dat beslist over verdere stappen.’’

Lees ook
‘Ik heb mijn man een trio voor zijn verjaardag gegeven, maar daardoor besefte ik dat ik lesbisch was’

Over de toedracht zal de politie daarom verder geen uitspraken doen, aldus Bouwman. ,,Ook kunnen wij vanwege de privacy niets zeggen over hoe de overige slachtoffers eraan toe zijn.’’

Beruchte weg
Het ongeluk gebeurde op de beruchte Kanaalweg, waar het vaak misgaat. Het is al jaren hommeles op deze ‘dodenweg’. Het ongeluk leidde dan ook tot boosheid bij het comité dat strijdt voor het veiliger maken van deze route.

Het is momenteel extra druk op deze weg langs het kanaal tussen Dieren en Apeldoorn. De provincie werkt namelijk aan de N348 tussen Dieren en Zutphen, waardoor het verkeer via de Kanaalweg wordt omgeleid.

Schoonzus heeft bizarre lijst met regels opgesteld voor als haar nichtje (2) langskomt

Vermiste Valeriia (9) dood teruggevonden in bos: Ze is vermoord