in

Jongen van 11 jaar is hand kwijt door vuurwerk

GOUDA – De jongen die op Nieuwjaarsdag zwaargewond raakte na een ongeluk met vuurwerk is zijn hand kwijt. Dat zeggen meerdere buurtbewoners. Het zou gaan om een jongen van 11 jaar. ‘Het is een heel tragisch ongeval en ik leef erg mee met betrokkene.’

Rond 15.00 uur wordt de omgeving van de Gansstraat in Gouda opgeschrikt door een harde knal. Vier jongens zijn in een klein parkje op de hoek van de straat waarna er vuurwerk ontploft.
Het viertal schrikt en rent weg. Eén van hen blijkt ernstig gewond en is een deel van zijn hand kwijt. Hij rent naar huis waar er 112 wordt gebeld.

Lees ook
18-jarige doodgeschoten gevonden in tuin, man (58) opgepakt

Met spoed naar het ziekenhuis
De jongen moet met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar is hij geopereerd, maar blijkt zijn hand niet meer te redden, zeggen verschillende buurtbewoners die de jongen kennen.
De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van dit incident, maar zegt uit te gaan van een ongeval. De politie is niet op zoek naar verdachten en er zijn geen aanhoudingen verricht, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Eerder ging het gerucht dat er opzet in het spel was.

Lees ook
Mark doet huishoudelijke klusjes en presenteert zijn vrouw een rekening van 800 euro!

Er wordt meegeleefd met de slachtoffers
‘Het is een heel tragisch ongeval en ik leef erg mee met betrokkene’, zegt burgemeester Pieter Verhoeve in een reactie. Ook de buurt reageert geschrokken op het incident. Het was een enorme klap en er wordt meegeleefd met het slachtoffer en de familie, zeggen de buurtbewoners.

15-jarige verliest deel van hand na afsteken gevonden vuurwerk

Hierom nemen mannen een condoom mee naar een begrafenis