in

Jongen (9) dood in sporttas in water gegooid: stiefvader opgepakt

Een Roemeense man (34) is vrijdagavond aangehouden in Bakel, in verband met de dood van een Roemeens jongetje (9) uit België. De verdachte is de stiefvader van het jongetje, volgens Belgische media. Hij is door de Nederlandse politie opgepakt. De negenjarige jongen, Raul, werd donderdag in het water gevonden van het Houtdok in Gent. Hij was al sinds begin dit jaar vermist.

De aanhouding was vrijdagavond rond tien uur op Recreatiepark de Kanthoeve. Het bestuur van het park was van tevoren ingelicht. Verder kan Leon Fredrix, voorzitter van Vereniging Recreatiepark de Kanthoeve, niets over de arrestatie kwijt. Hij kon evenmin vertellen of de Roemeen op zijn park woonde.

Lees ook
‘Naar huis gestuurd met pijnstillers’: Dylan (9) sterft

Het lichaam van het jongetje werd donderdag gevonden in het water, vlakbij de plek waar hij met zijn moeder en zijn zus (11) woonde. Dat meldt het Belgische HLN. Het zusje heeft de plek aangewezen waar de politie moest zoeken naar het lichaam. Het lichaam van het jongetje zat in een sporttas die met stenen was verzwaard en in het water was gegooid.

Hoe het jongetje om het leven is gekomen, is nog onduidelijk. Volgens de Belgische omroep VTM zou het jongetje zijn mishandeld door zijn moeder en haar vriend. Hij zou zijn geslagen met een riem en geregeld overgoten worden met ijskoud of gloeiend heet water. Eind januari overleed hij aan een zoveelste martelbeurt, waarna hij door het stel in een sporttas is gestopt en in het water gedumpt. De moeder van de jongen werd vrijdag eerder op de dag aangehouden. Waar dat gebeurde, is niet bekendgemaakt.

Lees ook
18-jarige doodgeschoten gevonden in tuin, man (58) opgepakt

Voor de aanhouding van de stiefvader was een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Hij zal maandag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. Dat gaat dan om zijn overlevering aan België, zo weet de Belgische omroep.

Jutta Leerdam en Jake Paul alweer uit elkaar ‘Jake in tranen!’

Dronken stel tuimelt naakt sloot in en blijft vast zitten in de modder