in

Jongen (16) overleden nadat hij in elkaar stuikt in zwembad

De 16-jarige jongen uit Deinze die dinsdag in de vooravond in elkaar zakte in het zwembad van Center Parcs De Vossemeren in Lommel is overleden. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand afgevoerd.

Het incident gebeurde rond 17 uur. “De jongeman was nog niet in het water gegaan en zakte aan de rand van het golfslagbad in elkaar”, vertelt Ralph Scheffers, general manager van Center Parcs. “Omdat hij een hartpatiënt was, schoten zijn vrienden hem meteen te hulp. Een dokter die in de buurt was, begon de jongeman samen met zijn vrienden te reanimeren. Ook de hulpdiensten werden verwittigd en kwamen ter plaatse.”

Lees ook
Senna (20) poepte in broek om man met slechte intenties af te schudden

Een ambulance, mug-arts en de politie Lommel snelden naar het vakantiepark. De 16-jarige jongen uit het Oost-Vlaamse Deinze werd uiteindelijk in kritieke toestand afgevoerd naar het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Daar is hij overleden.

Lees ook
2 doden en 2 gewonden door instorten brug in aanbouw in Lochem

“Het zwembad moest niet ontruimd worden door het incident”, zegt Scheffers. “Maar we hebben de reanimatie wel voldoende afgeschermd voor de omstaanders.”

Pas op voor bedelaars die allemaal exáct hetzelfde kartonnen bordje gebruiken

Denk je erover om oorgaatjes te schieten voor je baby? Lees dit dan eerst even!