in

Jongeman met beperking plaatst advertentie – hij zoekt vrienden en is ‘bereid om 7 euro per uur te betalen’

Het verhaal van Cristian, zoals de Italiaanse krant Resto del Carlino berichtte, heeft ons zo geraakt dat we besloten het met je te delen.

Cristian Viscuone, een 20-jarige Italiaan, lijdt aan spinale musculaire atrofie (SMA). Deze zeldzame ziekte heeft als gevolg dat hij door slechte spierfuncties in bed moet blijven liggen.

Maar Cristian is een slimme en grappige jongeman met veel levenslust. Sinds hij verpleegster Irene Novindi ontmoette, is hij er meer dan ooit van overtuigd dat het leven mooi is en hij van elk moment moet proberen te genieten.

Cristian en verpleegster Irene zijn zeer goede vrienden geworden. Nu, ook al werkt ze inmiddels in een verzorgingshuis, bezoekt ze hem op haar vrije dagen, om samen te wandelen.

Lees ook
Meisje van 11 pleegt zelfmoord na pesterijen: “Juf heeft aanzet gegeven”

Cristian brengt graag tijd door met Irene, maar hij wil ook nieuwe vrienden ontmoeten. De advertentie die hij op Facebook plaatste, heeft de wereld ontroerd:

“Ik ben op zoek naar mensen van mijn leeftijd om me gezelschap te houden, ik ben bereid om 7 euro per uur te betalen.”

Cristian drukt zich uit met behulp van een joystick. Maar ondanks de ziekte waarvoor hij in bed moet blijven, laat hij zich nergens mentaal door beperken. Met woorden kan hij alles duidelijk maken.

Cristian en zijn gezin wonen in een prachtig appartement. De jongeman is omringd door veel liefde, maar het is moeilijk voor hem om vrienden van zijn leeftijd te maken. Irene veranderde zijn leven:

“Ze was en is nog steeds een van de belangrijkste mensen voor mij. Zonder haar had ik misschien het gevoel dat ik kon leven als een jongen van mijn leeftijd kwijtgeraakt.

Lees ook
Marijn moet 25 euro betalen omdat hij oude parkeerschijf gebruikte: “Controleer of je de juiste schijf hebt”

Ze neemt me mee lunchen in Polveriera, naar de bioscoop, uit eten. Niemand had dat ooit gedaan,” vertelde Cristian aan Resto del Carlino.

Cristian is niet alleen op zoek naar vrienden, maar ook naar een baan. Hij maakte zijn middelbare school af en gebruikt graag de computer om nieuwe dingen te leren:

“Kort samengevat, ik ben en wil een 20-jarige man zijn zoals iedereen. Werken, naar het museum, een concert of wedstrijd van mijn Juventus gaan,” besluit de jongen.

Cristian is een inspiratie voor ons allemaal. Hoewel hij zijn leven voornamelijk liggend moet doorbrengen, weerhoudt dit hem er niet van om te willen leven, werken en nieuwe vrienden te maken.

We hopen dat veel mensen op zijn advertentie reageren en zijn vriend worden, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat!

Deskundigen waarschuwen: ‘Roken kan je jongeheer doen krimpen’

Tilburger (35) misbruikt 7-jarig meisje: ‘Ze gilt nog steeds in haar slaap’