in

Je vriend(in) belachelijk maken is goed voor je relatie

Af en toe een flauwe opmerking naar je vriendin maken. Niet per se om lullig te doen, maar gewoon voor haar reactie en het beledigde lachje dat je krijgt.

Het schijnt dat dit goed is voor je relatie! Af en toe mag je haar best een beetje belachelijk maken.

Belachelijk maken mag, zo blijkt
Het is goed voor je relatie om af en toe even je vriendin te roasten. Je hebt dan meer kans op een gelukkige en langere relatie.

Dat is de uitkomst van een Amerikaans onderzoek en spreekt podcast-gastvrouw Laurel House over.

Lees ook
Irriteer jij je aan mensen die luidruchtig kauwen? Dan heb jij een psychiatrische stoornis

Af en toe elkaar een beetje belachelijk maken wijst erop dat de kans groot is dat jij je comfortabel voelt bij je relatie en je dit soort dingen van elkaar kunt hebben. Je moet het alleen niet te ver laten gaan en elkaar boos maken.

Humor is belangrijk
Het is niet alleen zo dat elkaars persoonlijkheden vergelijkbaar moeten zijn, ook je gevoel voor humor is belangrijk in de relatie.

Als elkaars grappen de hele tijd de plank volledig misslaan gaat er iets fout. Wat is er leuker dan precies weten wat de ander leuk vindt en daar je grappen op baseren?

Dat kan alleen als elkaars gevoel voor humor op zijn minst een beetje overlapt. Als jij je vriendin wil belachelijk maken, laat dan zien dat het om een grapje gaat. Net als scheten laten bij je vriendin, dat schijnt ook goed te zijn.

Lees ook
Droomjob als au pair bij rijk stel Eindigt in gitzwarte nachtmerrie voor Sophie (21)

Houd het lief
Wat heel belangrijk is bij de flauwe opmerkingen die je maakt naar elkaar: houd het gezellig. Maak nooit grappen over dingen die gevoelig liggen bij haar of jezelf.

Dit kan serieus worden genomen en de kern van waarheid kan tot een conflict leiden. Maar flauwe opmerkingen over kleine trekjes zijn juist goed voor je relatie.

Die kleine dingen waarvan je doet alsof je het irritant vindt, maar die je eigenlijk het leukst vindt aan haar.

Als iemand je vraagt wat voor kleine dingen je leuk vindt aan je vriendin, noem je misschien wel juist die dingen waar je grappen over maakt.

Zoals Jeffrey Hall, die meerdere studies in dit vakgebied heeft uitgevoerd, zegt: “de kunst om samen op een speelse manier te lachen bouwt vertrouwen op tussen partners.” Blake Lively en Ryan Reynolds maken elkaar constant belachelijk op Instagram.

10 tips waardoor je direct zult stoppen met nagels bijten – vooral 5 is erg effectief

Bewezen: vóór tien uur ’s ochtends beginnen met werken is slecht voor je