in

Je boos maken tijdens het gamen zal je niet helpen om te winnen

Videogames worden alsmaar populairder en de groeiende esports-scene competitiever, met prijzenpotten van enkele miljoenen.

Daarom is het verbeteren van spelprestaties een interessante piste voor wetenschappelijk onderzoek geworden. Uit zo een nieuwe studie blijkt nu dat boos gamen je zeker niet zal helpen om te winnen.

Wetenschappers van de universiteit van Stanford waren geïnteresseerd in welke gemoedstoestand je slaagkansen zal doen toe- of afnemen tijdens het gamen.

Lees ook
Wetenschappelijk bewezen: mannen met grote neuzen hebben vaak ook de grootste jongeheren

het antwoord op deze onderzoeksvraag publiceerden ze recent in het wetenschappelijke tijdschrift Emotion. Hun conclusie? Hoe je aan een wedstrijd start is van groot belang.

Tijdens hun onderzoek lieten ze 241 mannen tussen de 18 en 37 jaar oud 5 voetbalwedstrijden spelen in het spel FIFA19.

Voor ze aan de wedstrijd begonnen keken alle spelers naar een video die ontworpen was om een specifieke emotie op te wekken.

Lees ook
Vrouw krijgt levenslang nadat papegaai haar verlinkt

Vervolgens namen ze het op tegen een computer die ingesteld was met een gemiddelde moeilijkheidsgraad.

De wetenschappers observeerden dat positieve emoties de kansen om de tegenstander te verslaan verhogen én het mentaal welzijn verbeteren.

Vooral een enthousiaste ingesteldheid vertaalde zich in betere resultaten. Zo waren er meer doelpogingen en punten, steeg de hoeveelheid balbezit, enz. Positieve gedachten leiden dus tot positieve prestaties. Ik denk dus ik ben.

WOW: Dit is hoe de ex-vriendin van Willem-Alexander er tegenwoordig uit ziet

Jongste kind uit het gezin zou de meeste kans hebben om miljonair te worden