in

Je bent een rund als je met vuurwerk stunt. En wel hierom

We knalden met zijn alle weer op los zoals ieder jaar. Er zijn nog altijd een hoop mensen die graag vuurwerk afsteken, ondanks dat de tegenpartij steeds groter wordt. Er zijn steeds strengere regels omtrent het afsteken van vuurwerk. Zo mochten er dit jaar geen losse pijlen en rotjes meer verkocht worden en zijn er nagenoeg alleen nog fonteinen te koop.

Er gebeuren dan ook ieder jaar weer talloze ongelukken waarbij ook soms mensen om het leven komen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je vuurwerk zo veilig mogelijk af te steken. Op een veilige plek staan, een veiligheidsbril dragen, een aansteeklont gebruiken en natuurlijk op een veilige afstand gaan staan. Toch zijn er altijd mensen die de grens willen opzoeken.

Lees ook
Beschonken man (47) loopt dagen rond met glas in achterste

Je bent een rund als je met vuurwerk stunt
Onderstaande beelden zijn van een jongen die dacht dat het wel leuk zou zijn om een fontein tussen zijn gulp te steken. Dan lijkt het net alsof… naja, bedenk het zelf maar. Dat is natuurlijk vragen om problemen en dat is dan ook precies wat deze gast heeft gekregen. De fontein spuit op een gegeven moment niet meer naar voren, maar omhoog. Resultaat zijn flinke brandwonden op de pielemuis, de buik en op de kin. Die loopt voorlopig even met verband om zijn snikkel:

Lees ook
Menstruatiebloed als gezichtsmasker populair onder Nederlanders

Kind in brand na steekvlam bij vuurton: Armen kwijt

Gerbens auto vol met vuurwerk vliegt in brand na roken shag