in

Jan (77) koos voor euthanasie na gewelddadige overval, dader nog altijd spoorloos

De politie is nog altijd op zoek naar de man die op zondagochtend 26 november 2023 een ouder echtpaar overviel in hun woning in Amsterdam. De dader gebruikte zoveel geweld dat het mannelijke slachtoffer blijvende hersenschade opliep.

Begin dit jaar heeft meneer euthanasie ondergaan. Forensisch onderzoek heeft aangetoond dat zijn uitzichtloos lijden een gevolg was van het letsel dat de overvaller hem toebracht. Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die tot de aanhouding van die dader leidt.

Lees ook
Ouder stel kan zorgkosten niet betalen; pleegt zelfmoord

Geslagen met vuurwapen
Het echtpaar van ruim in de zeventig woonde aan de Liendenhof, vlak bij de Gaasperplas. Rond 08.20 uur die noodlottige ochtend werd bij hen aangebeld door een onbekende man.

Hij trok direct een vuurwapen toen de bewoonster opendeed en eiste geld. Toen dat er niet bleek te zijn, liep de overvaller naar de slaapkamer om sieraden te zoeken. Hij trof daar het mannelijke slachtoffer, dat nog in bed lag, en sloeg hem met het vuurwapen meerdere keren hard op het hoofd.

Lees ook
‘Martien Meiland houdt iedereen voor de gek en speelt een typetje’

De overvaller:
wordt tussen 20 en 30 jaar oud geschat
is ongeveer 1.80 meter lang
heeft een donkere huidskleur
spreekt Nederlands
heeft een donkere kleur ogen
had die ochtend een bruine rugtas bij zich.

Opvallende locatie
De wijk bij de Gaasperplas lijkt geen voor de hand liggende locatie voor een overval. De Liendenhof waaraan zich de bewuste woning bevindt, is een doodlopend straatje met alleen voet- en fietspaden en geen parkeerplek voor een mogelijke vluchtauto.

Niet uit te sluiten is dat de dader wíst dat er een ouder stel woonde; mogelijk omdat hij bekend is in die omgeving of daar zelf in de buurt verbleef.

Hond sterft na wandeling: artsen waarschuwen voor zonnesteek!

Vrouw (24) die ziekenhuis mocht verlaten na ongeval, plots thuis overleden