in

Jack haalt nieuwe tanden in Turkije en is nu helemaal verminkt: “Ik lijk wel een haai!”

Het is algemeen bekend dat veel mensen naar Turkije reizen voor tandheelkundige behandelingen. Ze willen niet te veel uitgeven, maar streven wel naar een optimaal resultaat. Net als in België zijn er echter ook in Turkije tandartsen die hun vak niet goed verstaan…

Desondanks kiezen jaarlijks veel mensen ervoor om naar het land te gaan. Het blijft echter een gok of je bij een tandarts belandt die voldoende kennis heeft van de materie. Soms verloopt de behandeling goed, maar vaker gaat het mis, zoals in het geval van Jack James uit Engeland. Hij vond zijn tanden niet mooi en koos voor een budgetbehandeling in Turkije. Dit besluit zou hij betreuren. Zijn facings waren een complete mislukking. Na 7.500 euro te hebben uitgegeven, beweert hij er nu uit te zien als een haai uit een horrorfilm.

Lees ook
2 tieners (15 en 16) doodgestoken op straat

Fortuin om te laten repareren
In eerste instantie was Jack tevreden met zijn nieuwe tanden, maar binnen twee maanden kreeg hij last van een slechte adem en begon zijn tandvlees te bloeden. Toen hij een afspraak maakte bij een betrouwbare tandarts in Engeland, schrok hij enorm. Zijn gebit was in zo’n slechte staat dat hij 20.000 euro moest betalen om het te laten repareren. Dit kon Jack niet betalen, dus boekte hij een ticket naar Turkije om de kliniek ter verantwoording te roepen. De Turken ontkennen echter schuld en stellen voor het te repareren als Jack hen nogmaals fors betaalt – nog eens 4.500 euro.

Lees ook
Jolanda bezorgd over ouderenzorg: 'Mijn moeder lag drijfnat in haar ontlasting'

Kunstgebit
Ondanks de risico’s besluit Jack dit te doen. Hij keert terug naar Turkije, waar al zijn tanden worden getrokken en hij nu rondloopt met tijdelijke tanden. Helaas gaat het opnieuw mis, want een dag nadat hij terugkwam in Engeland, brak er alweer een tand af tijdens het tandenpoetsen. “Ik ben er helemaal klaar mee. Ik denk eraan om al mijn tanden eruit te trekken en een kunstgebit te nemen. Ik wil mensen waarschuwen: laat nooit je tanden behandelen in Turkije. Deze mensen begrijpen er helemaal niets van en vormen een gevaar voor je gezondheid. Dat heb ik nu zelf ondervonden,” waarschuwt Jack.

“Ik ben te knap om mijn dochter naar school te brengen. Alle moeders zitten met een nat sl1pje!”

Caroline Tensen klaagt over lange werkdagen: ‘Soms wel 4,5 uur!’