in

Husky bijt baby van 3 maanden dood

Een Britse rechter heeft een vader en moeder veroordeeld omdat een van hun husky’s hun drie maanden oude baby heeft doodgebeten. De baby, Kyra King, overleed in maart vorig jaar.

De ouders, een vrouw van 42 en een man van 55, namen Kyra in de nacht van 6 op 7 maart mee om hun negentien husky’s uit te laten in een park bij Lincolnshire. Dat schrijft de Britse nieuwssite ITV.

In haar kinderwagen
Rond 23.30 uur wilde het stel de eerste groep honden in de auto zetten en de tweede groep uitlaten. Kyra lag op dat moment in haar kinderwagen naast de auto.

Lees ook
Vrouw moet met 5 kinderen asielzoekerscentrum uit na weigeren 'te kleine woning'

De hond Blizzard, de leider van de eerste groep en volgens de moeder van het gezin een ‘escape artist’, sprong op dat moment over de voorstoelen van de auto, door de openstaande deur naar buiten. Hij beet Kyra in haar nek en hoofd. Ondanks pogingen van haar vader om de baby te redden, overleed Kyra ter plaatse. De ouders werden gelijk gearresteerd.

De rechter oordeelde dat beide ouders schuldig zijn aan het bezit van een gevaarlijke, onhandelbare hond die verwondingen heeft veroorzaakt die hebben geleid tot Kyra’s dood.

Lees ook
Man dood na val uit flat Heerlen bij poging abseilen

Tragische zaak
“Dit is een tragische zaak en ik twijfel er niet aan dat jullie allebei dagelijks wensen dat jullie de klok zouden kunnen terugdraaien zodat dit nooit zou zijn gebeurd”, zei de rechter bij de veroordeling. “Het hebben van een hond is een privilege en voor velen een plezier, maar het komt met serieuze verantwoordelijkheden.”

Vader deed al 20 jaar mee aan wedstrijden met sledehonden, moeder was verpleegkundige bij een dierenarts. Ze hadden meerdere huisdieren.

De rechter veroordeelde de moeder tot acht maanden voorwaardelijk, de vader tot tien maanden. Beide ouders mogen wel honden blijven houden, maar Blizzard, die er eerder ook al eens vandoor was gegaan nadat ze haar ketting kapot had doorgebeten, moet worden afgemaakt.

Vermissing van Olaf (36): Vrachtwagen leeg aangetroffen in Andijk

Vrouw aangetroffen in water bij Haghorst: Identiteit bevestigd