in

Horrorstorm in aantocht na sneeuw en vrieskou: ”Bereid je alvast goed voor”

Nederlanders zijn gewend aan veranderlijk weer, maar de recente ontwikkelingen overstijgen zelfs de stoutste verwachtingen.

Limburg, normaal gesproken een regio van glooiende heuvels en pittoreske dorpjes, ligt momenteel verborgen onder een ongebruikelijk dik sneeuwtapijt. De gladheid op de wegen is een bron van zorg voor velen. Nu doet het KNMI, de nationale weerdienst, daar nog een schepje bovenop met een nieuwe, onheilspellende voorspelling.

Een Nacht vol Uitdagingen
De komende nacht, specifiek van zondag op maandag, belooft een pittige te worden. Het KNMI waarschuwt voor harde wind, waarbij windkrachten van 8 tot 9 niet uitgesloten zijn.

Lees ook
Opa heeft afspraak met escort: Ritje naar afspraak loopt helemaal mis,

Vooral de kustgebieden zullen het zwaar te verduren krijgen, met windstoten die snelheden tot wel 100 kilometer per uur kunnen bereiken.

Elders, zoals in Gelderland, lijkt het iets milder te worden met verwachte windstoten van 75 kilometer per uur. Maar let op, dit is slechts een verwachting. Meteoroloog Donny de Koning van Weerplaza benadrukt dat het in Gelderland zelfs nog harder kan gaan waaien dan voorspeld.

De weersverwachting voor zondagnacht en maandagochtend is onstuimig. Sneeuwbuien en bevriezing kunnen de wegen verraderlijk glad maken.

Het KNMI overweegt daarom weercode geel af te kondigen. Meteoroloog Donny de Koning vermoedt zelfs dat code oranje een reële mogelijkheid is.

Hij roept iedereen op alert te blijven voor de aankomende weersomstandigheden. Deze kunnen vooral tijdens de ochtendspits voor problemen zorgen, met lange files als gevolg van de aangepaste rijsnelheden.

Lees ook
Wat een mooie kont: Katja schuurman laat Instagram ontploffen!

Bereid je alvast goed voor
De krachtige wind brengt meer gevaren met zich mee dan alleen verkeersproblemen. Er bestaat een reële kans op omvallende bomen, vooral omdat de natte bodem de stabiliteit van de bomen aantast.

De Koning waarschuwt voor de potentiële risico’s van ontwortelde bomen en adviseert iedereen voorzichtig te zijn, zowel op de weg als in de buurt van bomen.

Verwachte Temperatuurrecords
Tot slot een verrassend aspect van de weersvoorspelling: de temperatuur. Ondanks de sneeuw en harde wind, wordt het niet bijzonder koud.

Sterker nog, Weerplaza houdt er rekening mee dat er weerrecords gebroken zullen worden. De warmste 22 januari ooit gemeten in Nederland was in 1993 met 12,2 graden in De Bilt.

Dit record, samen met het record van 12,0 graden voor de dag erna, zou deze maandag en dinsdag wel eens verbroken kunnen worden.

Vermiste Kees Achterberg uit Veenendaal dood gevonden

Nicol Kremers wordt keihard uitgelachen nadat ze haar bips laat zien