in

Hondsbrutale man probeert in beslag genomen auto op te halen bij politiebureau en mag meteen cel in

Een 29-jarige man uit Amsterdam dacht zijn in beslag genomen auto op te kunnen halen bij een politiebureau in Rotterdam. Hij kwam van een koude kermis thuis. Niet alleen slaagde zijn plan niet, hij werd direct opgepakt om een openstaande celstraf uit te zitten.

De man raakte zijn auto eind november kwijt na een heftige achtervolging. Op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam kreeg hij een stopteken van politie. In plaats van een rustige plek op te zoeken om de agenten te woord te staan, deed hij zijn verlichting uit en ging er met snelheden van tot boven de 220 kilometer per uur vandoor.

Lees ook
Koppel en dochtertje (3) komen om op de snelweg

De politie raakte de automobilist kwijt, maar trof zijn voertuig later in de nacht aan op de Schinkelse Baan in Capelle aan den IJssel. Daarbij werd ook nog eens een vuurwapen aangetroffen, in een verborgen ruimte.

Lees ook
Man misbruikt zijn gehandicapte zus samen met anderen

Auto ophalen
Vorige week donderdag besloot de man dat hij zijn auto toch graag terug had. Hij ging hondsbrutaal het terrein van een politiebureau op en claimde dat hij zijn in beslag genomen wagen mocht ophalen. Agenten vertrouwden het zaakje niet, ontdekten dat ze oog in oog stonden met de ontkomen snelheidsduivel en kwamen er bovendien achter dat de Amsterdammer nog een celstraf van 12 dagen open had staan. In plaats van een zorgeloos ritje naar huis, mocht hij blijven overnachten op het bureau.

Meisje (15) door oudere man aangerand in trein naar Zwolle: ‘Pure pijn en onmacht wat je dan voelt’

Poolse Arbeidsmigrant verkracht, geslagen en gestoken door huisgenoten: ‘Het was een hel op aarde’