in

Hond Vida blijkt ‘ernstig verwaarloosd’: levenslang pijnstillers nodig

De toestand van de mishandelde hond die maandagavond is gevonden op een schoolplein in Rotterdam-Schiebroek blijkt niet mals te zijn.

Dierenkliniek Schiedam-Noord concludeert dat het dier ‘zwaar verwaarloosd’ is en ‘levenslang pijnstilling’ nodig heeft.

De politie is hard bezig om de eigenaar van de Old English bulldog, die de naam Vida kreeg, te achterhalen en roept getuigen op om zich te melden. Haar chip is niet geregistreerd, waardoor het moeilijk is om de eigenaar te achterhalen.

Waslijst aan gebreken
“We hebben dit moppie Vida genoemd en dat betekent ‘leven’. Ze heeft een zwaar leven als fokteef in een kleine ruimte overleefd, en we hopen dat ze nu nog een tijdje van een waardig leven mag genieten”, laat Dierenopvangcentrum Vlaardingen weten in een update.

Lees ook
Door je kamer in deze kleur te verven heb je maar liefst drie keer meer seks

Zij troffen de hond maandag in slechte staat aan. Het Dierenopvangcentrum meldt dat Vida ernstig verwaarloosd is en komt met een waslijst aan gebreken.

“Zo heeft ze ernstige spondylose in haar rug en daarvoor levenslang pijnstillers nodig.

Ze heeft geen bespiering wat inhoudt dat er simpelweg niet met haar gelopen is, dat is ook te zien aan haar veel te lange nagels”, schrijven ze.

Ook het gebit van de viervoeter moest worden aangepakt. “Het was erg vies”. Ook is haar vacht erg dun. “Ze heeft diverse ligplekken en meerdere wondjes op haar lijf,” gaat het bericht verder.

Dit is nog niet alles: “Haar vacht is gelig uitgeslagen, mogelijk omdat ze langere tijd in haar eigen viezigheid heeft moeten liggen.

Lees ook
21 vrouwen die binnen een seconde kunnen transformeren in een monster

Ze loopt slecht en heeft gewrichtsproblemen in haar schouders. Ze heeft diverse mammatumoren die verwijderd moeten worden.”

Dure behandeling
Vida is waarschijnlijk rond de acht jaar oud en met haar bloed lijkt alles wonderbaarlijk genoeg goed te zijn. Wel klinkt haar hart afwijkend.

De hond wordt de komende tijd zo goed mogelijk behandeld. Omdat ze ondervoed is, heeft Vida eerst een nacht aan het infuus gelegen.

Woensdag wordt een hartecho gemaakt en Vida’s schouders en poten worden nog verder onderzocht.

Daarna zijn nog een hoop behandelingen nodig, voordat de hond er weer een beetje bovenop is.

De dierenopvang vraagt dan ook om hulp om de hoge medische kosten te dekken. Inmiddels is er al ruim 11.000 euro opgehaald. Beeld: Dierenopvangcentrum Vlaardingen

Vrouw wordt wakker en ziet tot grote schrik dat cavia haar pony heeft afgebeten

‘Mannen met een dikke bierbuik hebben meer bedpartners’