in

Het is zo ver! Vuurwerkverbod vanaf 2023!

Arnhem voert zeer waarschijnlijk vanaf 2023 een volledig verbod op consumentenvuurwerk in. Tijdens de jaarwisseling komt er een vuurwerk- en lichtshow voor in de plaats.

“Consumentenvuurwerk veroorzaakt te veel overlast”, zegt wethouder Marco van der Wel (natuur, milieu en zorg). “We willen een nieuwjaarsfeest met een schone lucht, schone straten, een veilige sfeer en dieren zonder angst.”

Lees ook
Mannen met een te klein geslachtsdeel zullen hun vrouw altijd kwijtraken, zeggen dames

Dit jaar mogen Arnhemmers nog zelf vuurwerk afsteken. Volgens de gemeente kost het organiseren van zo’n vuurwerkshow tijd en geld, waardoor die er dit jaar niet inzit. Ook zegt de gemeente rekening te houden met Arnhemse winkels die voor dit jaar al vuurwerk hebben ingekocht. Tot slot zijn er voor de komende jaarwisseling niet genoeg handhavers beschikbaar.

Landelijk verbod
Vorig jaar stemde de Arnhemse gemeenteraad nog tegen een verbod op consumentenvuurwerk, schrijft Omroep Gelderland. De nieuwe coalitie kondigde begin dit jaar toch een lokaal verbod aan in het coalitieakkoord. Een meerderheid lijkt dus voor het plan te zijn, maar de gemeenteraad moet nog met akkoord gaan met het college.

Lees ook
Twee schaatsers zakken door het ijs in Emmen, slachtoffers kritiek

Tijdens de jaarwisselingen in 2020 en 2021 gold er vanwege corona een landelijk vuurwerkverbod. GroenLinks en de PvdD kwamen eerder dit jaar met een wetsvoorstel voor een permanent landelijk verbod op consumentenvuurwerk. Daar was geen meerderheid voor.

Laura (27) had per ongeluk seks met de tweelingbroer van haar vriend: ‘Hoe kon ik dit niet hebben gemerkt?’

Ernstig vermagerde dode hond gevonden in sporttas in Eemskanaal