in

held’ Liam (28) redt moeder en dochter (3) uit zinkende wagen tijdens storm Henk: “Als we er niet waren geweest, dan waren ze misschien gestorven”

De Britse Liam Stych (28) werd door de politie van West Midlands tot lokale held gedoopt nadat hij een driejarig meisje en haar moeder uit een zinkende wagen redde. De vrouw was tijdens storm Henk met haar Fiat in een beek beland en kwam daarna ook nog eens onder een brug vast te zitten. Stych en zijn zwangere vrouw Tia Draper waren net in de buurt toen dat gebeurde. “Als we er niet waren geweest, dan waren ze misschien gestorven”, vertelt Stych.

Stych en Draper waren aan het wandelen toen ze de moeder vanuit haar wagen hoorden schreeuwen om hulp. Het koppel snelde naar de brug, waar Liam vrijwel meteen in actie schoot. “Ze schreeuwde dat ik eerst haar baby moest redden, dus klom ik over de reling om haar uit de auto te trekken”, vertelt hij. En voorzichtig zijn was noodzakelijk, want bij elke beweging schoof de auto verder onder de brug.

Lees ook
Ouders laten vijf weken oude baby 2,5 uur alleen in warme auto: ‘We wisten niet dat dit niet mocht’

Zodra het kon, hees Liam het meisje uit de wagen. Maar om de moeder veilig uit haar wagen te trekken, moest Stych extra hulpmiddelen inzetten. Hij liep naar zijn eigen voertuig om een riem te nemen, waarmee hij de wagen aan de brug kon vastmaken. “Daarna sloeg ik de ruit in, zodat ze uit de wagen kon klimmen. Ik ben dan zelf in de beek gesprongen om haar naar de oever te begeleiden”, vertelt hij.

Lees ook
Studenten opgelet! Verkrachter met gele tanden actief in bos!

De politie van West Midlands noemt Liam alvast een lokale held, al blijft hij zelf erg bescheiden. “We volgden ons instinct en gingen hen meteen helpen. Ik kon kalm blijven en snel beslissen wat er moest gebeuren. Maar als we er niet waren geweest, dan hadden ze kunnen sterven.”

Hierom nemen mannen een condoom mee naar een begrafenis

Kankerpatiënt John in verzorgingstehuis aangetroffen met maden die uit zijn oren kropen