in

Hans (71) stort 27.000 euro naar zijn Aziatische internetliefje en wordt geblokkeerd

De Telegraaf ging deze week op bezoek bij de 71-jarige Hans die eerlijk zijn verhaal wou doen over hoe hij werd opgelicht tijdens internetdaten. Iets wat vandaag de dag alsmaar vaker aan het gebeuren is.

Hans dacht bijvoorbeeld dat hij met zijn gat in de boter was gevallen maar dat draaide helaas wel wat anders uit. Hij was namelijk stapelgek van een Japanse vrouw van 38, althans dat was toch wat hij dacht. Nochtans lijkt de gepensioneerde Hans geen al te domme kerel, maar verliefdheid doet gekke dingen met mensen.

Hans vertelde hoe hij dacht de liefde van zijn leven tegen te zijn gekomen op een datingwebsite waarmee je in contact kan komen met Aziatische dames: “Ik heb daar een prachtige Japanse dame gezien die ik ook heb aangeschreven. Zij beantwoordde mijn oproep en daar zijn hele fijne gesprekken uit voort gekomen.”

o’n mooie zinnen, dat doet iets met mij
Hans gaf dan ook toe dat na enkele dagen al snel heel ‘heftig verliefd’ werd. Hij had enkel nog maar enkele foto’s gezien, maar de gesprekken waren heel fijn en dat deed wel duidelijk iets met hem: “Mijn verliefdheid was met een goede reden. Ze was een welbespraakte en mooie vrouw”. “Na een paar dagen appte ze me: ‘Have a good time with your friends, remember to miss me’. Ja zo’n mooie zin, dat doet wel iets met je.”

Lees ook
Jonge fietser (12) komt om bij ongeval met vrachtwagen

In de gesprekken vertelde zijn nieuwe Japanse liefde dat ze ook handelde in aandelen en daar behoorlijk veel geld met verdiende. Toen ze na enkele dagen Hans aanmoedigde om het ook eens zelf te proberen, stond hij daar met zijn verliefdheid niet weigerachtig tegenover.

Je zou denken dat dit een belletje deed rinkelen bij hem, maar omdat hij toch absoluut wou geloven dat zijn exotische liefde echt was, volgde hij haar advies. Uiteindelijk investeerde hij maar liefst 27.000 euro na haar tips.

“Ik heb op haar advies een account afgesloten en de eerste 1.000 euro voorzichtig geïnvesteerd via een Zwitserse bank. Dat verliep heel goed en dat bracht ook geld op. Gaandeweg ben ik dat blijven doen en dat is uiteindelijk een bedrag van 27.000 euro geworden.”

Toen hij zijn geld probeerde terug te halen, kan je natuurlijk al raden wat er gebeurde. Dat bleek onmogelijk te zijn en van zijn prachtige, Japanse liefde was geen spoor meer te bespeuren. Hij werd op alles geblokkeerd.

Lees ook
Man steelt kinderfiets, getuige treft meisje (10) in tranen aan

‘Misschien was het een man met een zwarte snor’
Toen aan Hans werd gevraagd of hij echt dacht dat een bloedmooie, 38-jarige Japanse dame echt interesse in hem had, merk je wel dat hij (nu nog altijd) toch nog een beetje gelooft dat zij het daadwerkelijk was.

“Dat is een hele interessante vraag. Ik had het in gesprekken daar namelijk ook met haar over gehad. Ik zei namelijk in het begin tegen haar dat het misschien zou kunnen dat ze een Turkse man met een grote zwarte snor was. Ze werd daar altijd boos over. Al bleek achteraf wel dat de foto’s van haar over het hele internet rouleren. Dus het is natuurlijk de vraag hoe uniek ze voor mij waren gemaakt.”

We schatten de kans in ieder geval veel groter in dat Hans met een man aan het praten was dan de echte Japanse schone. De Nederlander is in ieder geval 27.000 euro lichter en een lesje rijker. Hij hoopt nu dat andere mensen ook van zijn fouten leren.

Dood uit raam gegooide baby kan moeder niet aangerekend worden

Roltrap draait door: 3 kinderen raken tenen kwijt