in

GTST-acteur betrokken bij zeer ernstig verkeersongeval

De Haagse acteur Bas Muijs is donderdagavond betrokken geraakt bij een ongeluk met vijf auto’s. De GTST-acteur reed op de A4 naar Den Haag, toen zijn auto bij Nieuw-Vennep werd geraakt en hij in een spin terecht kwam. ‘Dat het angstaanjagend was, is een understatement’, zegt Muijs tegen Omroep West.

Muijs reed donderdagavond rond 22.00 uur via de snelweg naar huis. ‘Ik reed met negentig kilometer per uur op de rechterbaan vanwege het slechte weer’, vertelt hij. ‘Zonder dat ik het zag aankomen, werd ik keihard van de zijkant geramd en begon de auto te tollen over de snelweg.’
Volgens de Haagse acteur was het alsof hij in een film zat. ‘Tussen alle auto’s door tolde ik. Ik ken zulke beelden alleen van autoraces die misgaan. En nu zat ik er zelf in. Dat het angstaanjagend was, is een understatement.’

Lees ook
Man (32) dringt huis binnen van jonge vrouw in Tilburg, valt bij vlucht van vijfde verdieping af

‘Dit had echt heel slecht kunnen aflopen’
De politie heeft na het ongeluk de snelweg korte tijd afgesloten om de auto-onderdelen van de vijf auto’s van de weg te halen, waar het voorbijrazende verkeer tegenaan reed. ‘Ik weet dat de motorkap van de tegenpartij tegen de voorruit van een derde auto is gekomen. Dit had echt heel slecht kunnen aflopen’, zegt Muijs.

Bij het ongeluk bleef iedereen ongedeerd. ‘Het is een wonder dat er niemand gewond is geraakt.’ Maar het is niet zo dat hij er niets aan over heeft gehouden. ‘Het doet wel pijn allemaal’, zegt Muijs.

Lees ook
Jongen doodt zijn zusje, moeder en oma

De acteur vindt het fijn dat hij steunbetuigingen krijgt na het ongeluk, maar zal geen verdere verklaring aan media geven. Muijs heeft namelijk al een zeer bewogen tijd achter de rug. In 2021 werd hij getroffen door een hartaanval en moest hij maandenlang herstellen. Vorig jaar werd hij urenlang gegijzeld, mishandeld en beschoten met een spijkerpistool.

‘Natuurlijk kun je na drie heftige gebeurtenissen in korte tijd zeggen dat ik veel pech heb. Maar het had drie keer heel slecht kunnen aflopen en ik leef nog. Dan denk ik dat ik vooral heel veel geluk heb gehad’, besluit Muijs.

Vermiste Luca (26) dood gevonden tussen woonboten

Terras vraagt 10 euro voor stoelen in de zon, terwijl zitten in de schaduw gratis is