in

Groningen rouwt om Thomas (25): ‘Zo triest, hij stond midden in het leven

Na dagenlang zoeken, hebben duikers woensdagmiddag het lichaam van de vermiste Thomas (25) gevonden. Dat meldt de politie op X. De Amersfoorter verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag na een kerstborrel in Groningen.

Met de vondst van het lichaam komt er voor de familie van Thomas een einde aan dagenlange onzekerheid. De 25-jarige verdween in de nacht van 15 op 16 december na een bedrijfsuitje in Groningen. Toen hij zaterdag rond 17.00 uur nog altijd niets van zich had laten horen, schakelden naasten de politie in.

Lees ook
Overleden en zwaargewond kind gevonden in woning Almere, moeder aangehouden

In de zoektocht naar de in Amersfoort geboren en opgegroeide Thomas werden een helikopter, drones, speurhonden en duikers ingezet. Zijn jongere broertje Lucas (20) deed in het AD zijn verhaal in de hoop aanknopingspunten te krijgen en naasten deelden flyers uit.

Lees ook
Schokkend geweldsincident: 10-jarig meisje aangevallen nabij zwembad

Het waren duikers die het lichaam in het Starkenborghkanaal in Groningen vonden. ,,Ikzelf durf niet daar te zoeken”, zei zijn broertje Lucas (20) eerder tegen het AD. ,,Wat nou als wij hem overleden vinden? Laatst zijn we met z’n allen naar een concert geweest en ik wil dát beeld voor mij blijven houden: een lachende Thomas. Vrolijk, zoals hij altijd is.”

Vrouw moet met 5 kinderen asielzoekerscentrum uit na weigeren ’te kleine woning’

Noah zweeft tussen leven en dood – neergeslagen door babysitter omdat hij huilde