in

GOED NIEUWS! Vermiste Alex na 6 jaar levend gevonden

Alex Batty (11) werd zes jaar geleden als vermist opgegeven. Alex, nu 17, was op vakantie in Spanje en werd ontvoerd door zijn moeder en opa. Nu is hij ontkomen en heeft zich in goede gezondheid gemeld bij de politie.

De moeder en opa waren niet de wettelijke voogden van Alex. Door huiselijke problemen was dat zijn oma, het is onduidelijk wat er met zijn vader is gebeurd.

Gezien in Malaga
Volgens de Franse krant La Dépêche wilde zijn moeder niet dat hij naar een reguliere school ging. En dus namen ze hem mee.

Lees ook
Michiel probeert nekwond nog dicht te drukken, maar zijn hond Obbe overleeft vijftien messteken niet

Zijn oma Susan was het die haar kleinzoon als vermist opgaf, toen hij na twee weken nog niet thuis was. Hij was nog gezien in de haven van Malaga, daarna is er geen spoor meer van hem vernomen. Mogelijk is hij vervolgens een tijd in Marokko geweest.

Opgepikt door vrachtwagenchauffeur
Het lijkt erop dat hij jarenlang in een spirituele gemeenschap heeft geleefd. Zes jaar lang was Alex spoorloos, tot nu dus. Hij vertrok uit de gemeenschap en zou dagenlang hebben gewandeld en zijn opgepikt door een motorrijder, meldt de BBC op basis van een bron bij de politie.

Lees ook
Verdachte s*ksueel misbruik nichtje komt op vrije voeten na smeekbede

Een verslaggever van La Dépêche stelt dat Alex zijn moeder ‘een beetje raar vond’, en dat hij het spirituele leven wilde verlaten. Ook zou hij de motorrijder zijn telefoon hebben geleend om via Facebook een bericht te sturen aan zijn oma. Hij wist niet zeker of dat bericht was aangekomen.

Na enkele uren kwam hij aan bij de politie. Zij melden: “Zijn verhaal is geverifieerd. Hij is overgedragen aan de sociale dienst, in afwachting van zijn familie.”

Monica (37) wil sporten met een bodyguard: ”Mannen met een harde vallen mij lastig”

Jongen (16) overleden door aanrijding met vrachtwagen in Ugchelen