in

Goed nieuws vanuit het ziekenhuis over Mark Gillis

Mark Gillis, de zoon van vakantieparkexploitant Peter Gillis, ligt in kritieke toestand op de intensive care en ‘vecht voor zijn leven’. Dat laat de familie Gillis zelf in een persbericht weten. Mark Gillis heeft een ernstige longontsteking opgelopen.

Gillis werd in korte tijd opeens erg ziek. “In de nacht van vrijdag 28 juni op zaterdag 29 juni is Mark in kritieke toestand naar de Spoedeisende hulp gebracht”, schrijft de familie. Daar is door doktoren besloten om hem in een kunstmatige coma te houden. Daardoor kan hij beter beademd worden en ‘krijgt zijn lichaam de kans om te rusten en hopelijk snel te reageren op de antibiotica’.

Lees ook
Natasha kan nooit meer intiem zijn na verwijderen geslachtsorgaan

Niet meer wakker
Het lukte artsen niet meer om Mark wakker te krijgen. Zijn toestand ging heel snel achteruit waarna de hoop op herstel totaal verloren ging. Op een gegeven moment kreeg de familie Gillis zelfs voorzichtig het advies om rustig over na te denken over het lot van Mark. De artsen dachten dat Mark niet meer zou herstellen.

Lees ook
73-jarige vrouw op luchthaven opgepakt met 4 kilo cocaïne in bagage voor feestje in Amsterdam

Wonder
Welke bacterie of virus hem zo ziek maakt weten de dokters nog niet. ” We dachten dat we het einde naderden, maar wonder boven wonder bewoog hij net met zijn vingers”, schrijft de familie, die daarnaast vraagt om ‘rust en ruimte’ zodat ze zich volledig kunnen richten op het herstel van Gillis. De aankomende dagen zijn cruciaal.

Hond doodgebeten en meegenomen door wolf in natuurgebied Leusden

Man (72) van fiets getrokken door Syrische asielzoekers: ‘Bewusteloos achtergelaten’