in

Goed nieuws! Ouders ongeval A1 nu gelukkig stabiel

BARNEVELD – Bij een ongeval zaterdagavond op de A1 bij knooppunt Hoevelaken met een spookrijder zijn drie mensen, onder wie twee kinderen, om het leven gekomen. Het gaat om kinderen van 12 en 14 jaar uit Hilversum. Ook de spookrijder, een 19-jarige man uit Roemenië, kwam om. De ouders van de omgekomen kinderen raakten zwaargewond en hun toestand is zorgelijk, meldt de politie.

De Roemeen bestuurde een auto die frontaal botste op een tegemoetkomende personenauto. Daarin zat een gezin met vier mensen. De man uit Roemenië overleed later in het ziekenhuis.

De melding kwam iets na 22.00 uur binnen bij de politie. Veel hulpdiensten gingen eropaf, onder meer twee mobiele medische teams. Ook omstanders boden hulp. De snelweg ging in beide richtingen dicht. De politie voert nader onderzoek uit en probeert onder meer te achterhalen waardoor de Roemeen ging spookrijden.

Lees ook
Hondsbrutale man probeert in beslag genomen auto op te halen bij politiebureau en mag meteen cel in

Slachtofferhulp Nederland verleent steun aan de direct betrokkenen en aan mogelijke getuigen en omstanders van het ongeval. Tegen Omroep Gelderland zegt een politiewoordvoerder trots en waardering te voelen voor mensen die meteen te hulp schoten. „Dat mensen in zo’n situatie gaan handelen en mensen uit de auto gaan halen en levensreddende handelingen gaan verrichten. Je hoort vaak kritiek, als mensen foto’s en filmpjes gaan maken. Gisteren hebben we daar de andere kant van meegemaakt. Het is heel waardevol om te constateren dat er mensen zijn die hulp bieden in een situatie die om onmiddellijk ingrijpen vraagt. Die in zo’n gevaarlijke situatie een ander uit een auto halen en eerste hulp aanbieden”, aldus de woordvoerder tegen de regionale publieke omroep.

Lees ook
Vrouw (43) stormt boos uit de trein en duwt een meisje op spoor

Burgemeester na ongeval op A1: vreselijk ongeluk
Burgemeester Gerhard van den Top van Hilversum toont op X zijn schrik en medeleven na het verkeersongeval op de A1 bij Hoevelaken zaterdagavond.

De ouders van de omgekomen kinderen liggen in zorgelijke toestand in het ziekenhuis, maar zijn wel stabiel, zo meldt de politie. „Wat een vreselijk ongeluk gisterenavond. In gedachten bij de ouders die deze nachtmerrie meemaken. En bij familie, klasgenoten en andere dierbaren”, meldt de burgemeester op X.

2 kinderen, omgekomen bij ongeluk met spookrijder A1: Ouders zwaargewond

Steward plakt iPhone aan binnenkant toilet om 14-jarig meisje te filmen