in

Gerbens auto vol met vuurwerk vliegt in brand na roken shag

De schrik zit er nog goed in, maar Gerben (21) uit Nieuwleusen kan het navertellen. Na een tripje naar Duitsland om vuurwerk te kopen vloog zijn auto in brand. Op beelden is te zien hoe vuurpijlen uit zijn auto schieten. “We waren een shag aan het roken en toen ging het mis.”

De beelden, hierboven te zien, zijn indrukwekkend. Op een landweg in Zuidwolde (Drenthe) slaan grote vlammen en dikke, zwarte rookwolken uit een auto. Terwijl de claxon continu afgaat, vliegen er vuurpijlen in allerlei kleuren uit de wagen. Omhoog, het weiland in, de weg over.

Lees ook
Vrouw trouwt met pop en bevalt van zijn ‘kind’: “Werd zwanger omdat hij geen condoom gebruikte”

“Ik had net samen met een maat van me in Duitsland vuurwerk gehaald”, vertelt Gerben een dag later aan RTL Nieuws. Er lag ongeveer 75 kilo aan vuurwerk in de auto, ter waarde van honderden euro’s. Het mag niet, dat weet Gerben, “maar we doen het toch. De meeste jaren halen we vuurwerk in Duitsland.”

‘Sjekkie vloog terug de auto in’
“We waren een ‘sjekkie’ aan het roken. Toen die op was, gooide ik hem uit het raam. Maar door de wind kwam de shag in een keer terug, en toen gebeurde het.”

De sigaret kwam op de lading vuurwerk terecht die achterin de oude Volvo V70 zat. “In een keer was er een hele grote knal”, zegt Gerben. “We zetten snel de auto aan de kant en stapten uit.”

Lees ook
Onderzoek toont aan: trouwen is allesbehalve goed voor de gezondheid van een man

Nog volledig in shock liepen de twee mannen een stuk van de auto vandaan. Gerben liep brandwonden aan zijn been op en moest naar het ziekenhuis. “Ik was wel een beetje geschrokken ja. Ik heb zalf gekregen en ik loop nu op krukken.”

Terug naar Duitsland
De brandweer heeft nog geprobeerd om de auto te redden, maar de wagen is volledig uitgebrand. De vriend van Gerben kwam er zonder kleerscheuren van af.

Of de mannen nu wel twee keer nadenken voordat ze morgenavond vuurwerk afsteken? “Nee hoor, mijn maat is vanochtend terug naar Duitsland gegaan om nieuw vuurwerk te halen.”

 

Je bent een rund als je met vuurwerk stunt. En wel hierom

Vrouw (22) overleden na aanrijding met vrachtwagen