in

Gedumpte hond Ameland ingeslapen: ‘Diverse tumoren’

Eén van de twee honden die bijna twee weken geleden op Ameland waren gedumpt, is ingeslapen. Het vrouwtje genaamd Igor had ‘diverse tumoren’ en leed aan het syndroom van Cushing, laat Stichting Dierencentrum Friesland weten. Vlekkie, de andere gedumpte hond, is inmiddels geadopteerd.

Igor was met elf jaar de oudste hond van de twee. “Toen ze bij ons kwam bleek al gauw dat Igor ernstig ziek was”, meldt de stichting. Het syndroom van Cushing, waar de hond naast de tumoren aan leed, zorgt ervoor dat het gehalte van cortisol in het bloed ongezond hoog is. Honden met de aandoening verzwakken en kunnen eraan overlijden.

Lees ook
Straatverkopers met zielige hondjes rukken op: 'Diertje zit in de ijskou uitgebuit voor geld'

“Igor was zwak, mager – ook al leek ze dik – en wij hebben haar nog een paar dagen ernstig verwend”, zegt de stichting. Afgelopen zaterdag is ze ingeslapen.

Lees ook
Studenten opgelet! Verkrachter met gele tanden actief in bos!

Baasje vertrokken
De twee honden werden bijna twee weken geleden bij de haven van Ameland gevonden, samen met een boodschappentas met voer, voerbakken en de bijbehorende hondenpaspoorten.

Hun baasje was op de boot gestapt naar Friesland. Daar werd hij opgewacht door de politie. Het achterlaten van een dier is namelijk strafbaar.

Vlekkie geadopteerd
De negenjarige Vlekkie is wel gezond. “Ze is wat kilo’s te dik, maar daar wordt aan gewerkt”, zegt de stichting.

De stichting heeft voor haar een nieuw thuis gevonden waar ze ‘met volle teugen geniet van haar nieuwe leven’.

Senna (20) poepte in broek om man met slechte intenties af te schudden

Kittens in ernstig vervuilde woning overleden door vlooienplaag