in

Gedumpte doodzieke pup Zoya overleden: ‘Ontzettend triest’

Het ernstig zieke gedumpte pupje Zoya is zaterdagmiddag overleden. Volgens Dierenopvangcentrum Vlaardingen kreeg ze vanochtend opnieuw heftige epileptische aanvallen die haar zwakke lijfje niet aan kon. ‘Helaas was er geen andere keuze dan haar te laten gaan….Ze is zojuist ingeslapen’, melden de medewerkers op Facebook.

Lees ook
Drie kittens uit rijdende auto gegooid, één poesje overleeft

Het leek vanochtend juist iets beter te gaan. Zoya had een vrij goede nacht gehad en kon vanochtend zelf wat hapjes eten. Maar de epileptische aanvallen zorgden voor een verslechtering. Haar verzorgers vreesden vrijdagavond al voor haar leven. Het hondje kampte ook met een besmettelijke darmparasiet, ook waren ontstekingscellen in haar bloed gevonden.

Lees ook
Dronken mannen laten pony achter op terras midden in Den Bosch

De zieke Zoya werd donderdag in de bosjes op de Koninginnelaan in Vlaardingen gevonden. De medewerkers van het Dierenopvangcentrum Vlaardingen noemen het overlijden van Zoya ‘ontzettend triest’. ‘We hadden dit mopje heel graag willen oplappen en haar een fantastisch leven gegund nadat ze zo is afgedankt door een harteloos persoon (…) Rust zacht lieve Zoya.’

Werd Lola (12) slachtoffer van orgaanhandel?, vastgebonden, met tape over gezicht en mysterieuze cijfers op lichaam

Auto in het water gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Hebe (10) en haar begeleider