in

Geboeide man in string claimt ‘wilde nacht met vrouw te hebben gehad’

Een man die donderdagochtend door de politie in de handboeien is geslagen in Helmond is daarna op de vlucht geslagen. De man loopt nog altijd op sokken in een gele string door de stad en vraagt aan omstanders om hem te bevrijden. Volgens getuigen vertelt de man dan hij een wilde nacht met zijn vrouw zou hebben doorgebracht.

Eigenlijk wordt de man verdacht van een ‘incident in de huiselijke sfeer’, meldt de politie. Agenten zijn nog altijd op zoek naar hem, meldt de politie op sociale media. Aanvankelijk werd naar hem gezocht in de buurt van het Loncke-plantsoen en de Evertsenstraat.

Lees ook
Jong kindje ernstig gewond na aanrijding met bezorgscooter

Slijptol
Volgens het Eindhovens Dagblad heeft de man iemand van de plantsoenendienst aangesproken met het verzoek zijn handboeien door te slijpen. De man zou volgens deze medewerker een slijptol bij zich hebben gehad.

Lees ook
Dit is waarom je chips de laatste tijd anders smaakt

De groenarbeider weigerde de man te helpen uit angst diens polsen door te snijden. Ook had hij geen stroom bij de hand. De verdachte kon niet hard lopen met de handboeien om, aldus deze medewerker. Het is niet duidelijk hoe de man aan de slijptol komt.

Signalement
Het gaat om een man die ongeveer vijftig jaar oud is. Hij heeft volgens de politie een onverzorgd uiterlijk, is gekleed in een T-shirt met daarop een afbeelding van een stad, draagt een donkere korte broek en hij loopt op zijn sokken.

Drie kittens uit rijdende auto gegooid, één poesje overleeft

Wendy van Dijk met spoed afgevoerd naar ziekenhuis: ’Wat een toestand dit’