in

Extreme sneeuwbuien trekken maandag en dinsdag over Nederland

Voor degenen die snakken naar een sprookjesachtig winterlandschap is er goed nieuws in aantocht. Aankomende maandag staat Nederland een vleugje winterweer te wachten, met de voorspelling van sneeuwval. Hoewel het geen dik pak sneeuw betreft, geeft Martijn Dorrestein van Buienradar aan dat lokaal enkele centimeters kunnen vallen.

De huidige dagen vragen nog om geduld, met aanhoudende regen, die naar verwachting morgenavond geleidelijk zal overgaan in natte sneeuw, volgens Dorrestein. “De eerste natte sneeuw zal in de avond vanuit het noorden vallen. Maandag en dinsdag kunnen we sneeuw verwachten die ook daadwerkelijk blijft liggen.”

Lees ook
Dit schijnt de vrouw te zijn die voor de diskwalificatie van Joost Klein heeft gezorgd!

Dorrestein benadrukt dat het om sneeuwbuien gaat, wat betekent dat niet overal een dik pak sneeuw zal vallen. “Op hoger gelegen gebieden zoals de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe of de Limburgse heuvels kan tot maximaal vijf centimeter vallen. Op andere plaatsen verwacht ik ongeveer twee centimeter.”

Glibberige wegen en koude gevoelstemperatuur
Maandag, dinsdag en woensdag is voorzichtigheid geboden vanwege gladheid op de wegen. Bovendien daalt de temperatuur aanzienlijk. Woensdag wordt waarschijnlijk de koudste dag van de week, met maximumtemperaturen rond het vriespunt. Het is raadzaam om warm ingepakt te zijn, gezien de harde wind die de gevoelstemperatuur laag kan laten aanvoelen. Volgens Dorrestein kan het dinsdag en woensdag aanvoelen als -4 graden.

Lees ook
Statushouders Horst aan de Maas krijgen voorrang op woning

‘Sneeuwstorm des doods’ blijft op afstand
De gevreesde ‘sneeuwstorm des doods’, waar sommige media eerder voor waarschuwden, lijkt Nederland niet te bereiken. Buienradar meldt dat dit gebied net langs Luxemburg scheert. Het lijkt erop dat het land gespaard blijft van enorme hoeveelheden sneeuw die het dagelijkse leven zouden ontwrichten.

In de nachtelijke uren kunnen lichte vorst optreden, met temperaturen variërend tussen het vriespunt en -5 graden. Hoewel het verleidelijk is, zullen schaatsliefhebbers nog even geduld moeten hebben, aangezien de omstandigheden voor ijspret nog niet optimaal zijn, zoals vorige week het geval was.

‘Hondeneigenaren opgelet’: hondenbrokjes met spelden erin gevonden

Gewapende overvaller neergeschoten door politie