in

Emmer vol uitwerpselen op boot met jongeren gedumpt

LEIDEN – De rode smurrie waarmee een groep jongeren vorige maand is bekogeld blijkt uitwerpselen te bevatten. Dat meldt de politie. De groep van ongeveer twintig jongeren zat op een rondvaartboot op de Singel in Leiden ter hoogte van de Reuvensbrug.

Het gaat waarschijnlijk om de jongerentak van Forum voor Democratie die is besmeurd. Zij lieten vorige maand weten dat zij tijdens een rondvaart door de grachten van Leiden zijn bekogeld met een toen nog ‘onbekende substantie’. In een bericht op twitter sprak de politieke jongerenorganisatie zelf van een ‘laffe aanslag’ en dat ze aangifte hebben gedaan.

Lees ook
Yvonne Coldeweijer op beestachtige wijze om het leven gebracht

De politie wil geen uitspraak doen over wie de aangifte heeft gedaan. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Twee personen zouden volgens de politie vanaf de brug een emmer met uitwerpselen en andere smurrie over de groep heen hebben gegooid. De politie is op zoek naar de twee verdachten die compleet in het zwart gekleed waren.

Lees ook
Vrouw belt 112 met klacht over pizza: 'Ze was bloedserieus'

Van een van de verdachten is een duidelijk signalement bekend. Het gaat om een man met een lichte huidskleur van tussen de 20 en 30 jaar oud met een normaal postuur. Hij heeft donkerkleurig kort haar, droeg donkere bovenkleding en een zwart petje.

Meisje 16 verschijnt niet op werk: Dood gevonden in sloot met fiets

Sven (33) en Ardin (25) uit de Alblasserwaard in Frankrijk dood gevonden