in

Emma (25) eet 20 sponzen per dag. “Sommigen gaan een steak uit eten, ik zou eerder voor een spons gaan.”

Emma Thompson (25) heeft een bizarre gewoonte. Ze eet 20 sponzen per dag. Deze vreemde gewoonte heeft ze al sinds ze een peuter was.

“Ik probeerde te stoppen, maar het lukt met niet. Sommigen gaan een steak uit eten, ik zou eerder voor een spons gaan.”

Op driejarige leeftijd begon ze op badsponzen te kauwen. Ze ontdekte echter algauw dat ze de smaak van keukensponzen lekkerder vond.

Vandaag is ze 25 jaar oud en woont ze in de Engelse stad Newcastle. Ze lijdt aan een gedragsstoornis genaamd Pica. Dit zorgt ervoor dat ze herhaaldelijke vreemde dingen eet die geen voedingswaarde hebben.

Lees ook
Iemands moeder heeft 4 zonen: Noord, West en Oost. Wat is de naam van de vierde zoon.

In het geval van Emma zijn dat keukensponzen. Ze laat ze een nachtje weken in afwasmiddel met appelsmaak en de volgende dag smult ze er gretig van.

“Ik hou van de smaak, ik geniet er meer van dan voeding, zeker wanneer ik er een beetje afwasmiddel op doe. Het smaakt naar appel, het is best schuimig.

Van zodra iemand het vermeldt of wanneer iemand de vaat doet, moet ik er gewoon eentje hebben. Sommige mensen roken – ik eet sponzen. Het is geen smerige gewoonte, het is zuiver”, vertelde Emma aan de Britse krant The Mirror.

Per dag eet ze 2 tot 20 sponzen. De gewoonte kost haar 10 euro per week.

Soms snijdt ze de sponzen in stukjes en neemt ze in haar lunchbox mee naar het werk. “Ik zou de sponzen niet eten als ze al eens gebruikt werden. Mijn vriend vond het eerst erg vreemd, maar nu koopt hij ze voor me”, zegt Emma.

Lees ook
Vrouw komt thuis en treft er onbekende man aan die in haar kleren eten staat te koken

Keukensponzen gedrenkt in afwasmiddel eten is niet zonder risico’s, maar ze heeft nog geen hulp gezocht voor haar aandoening. Ze zegt dat ze dat wel zal doen wanneer het erger zou worden.

“Het maakt me niet ziek, uitgezonderd een enkele keer. Ik had een amandelontsteking, ik kon niet slikken en had witte plekjes in mijn keel. Blijkbaar is het niet de bedoeling dat je elke dag afwasmiddel eet. De dokters zeiden er eigenlijk niet veel over.”

WAT VIND JIJ HIERVAN? KEN JIJ IEMAND DIE OOK ZO’N VREEMDE GEWOONTES HEEFT?

Katie (22) verloor haar gezicht na een zelfmoordpoging, zó ziet ze er 4 jaar later uit

Niet alleen in bed: op deze 4 vreemde plekken kun je bedwantsen ook oplopen