in

Elena’s woonplezier verstoord door migranten: “Ik trek het niet meer”

Elena Safronova uit Apeldoorn heeft al twee jaar last van haar buren. Deze buren zijn arbeidsmigranten die in een eengezinswoning met meerdere slaapkamers naast Elena wonen. Ze veroorzaken veel overlast voor de omwonenden, zoals feestjes, dagelijkse barbecues, geschreeuw, geluidsoverlast, stankoverlast en parkeerproblemen.

Elena en haar buurtgenoten hebben al van alles geprobeerd, van gesprekken met de eigenaar en verhuurder van de woning tot procedures bij de gemeente.

Niets lijkt te helpen en Elena is aan het einde van haar latijn. Ze eist dat er iets verandert, want ze kan niet langer zo doorgaan. Ze is haar woonplezier volledig kwijt.

Samen met haar buurtgenoten spande Elena een bezwaarprocedure aan bij de gemeente Apeldoorn om de vergunning voor de woning van haar buren in te laten trekken.

Lees ook
Romy is het beu: “Mijn vriend kreunt steeds zijn eigen naam tijdens het wippen”

De gemeente geeft deze vergunningen af, zodat eigenaren hun woningen kunnen verhuren aan grotere groepen mensen. De bezwarencommissie oordeelde echter dat de vergunning niet ingetrokken hoefde te worden, mits de verhuurder en de huurder ervoor zouden zorgen dat de overlast zou verdwijnen.

Bovendien waren er volgens de commissie ‘niet voldoende klachten’ binnengekomen. De vergunning werd zelfs verlengd, tot grote frustratie van Elena en haar buurtgenoten.

De overlast verdween echter niet en de buren besloten daarom elk incident door te spelen aan de gemeente. Ook is er een nieuwe bezwaarprocedure ingediend. Advocaat Ten Kortenaar behartigt de belangen van Elena en meldt dat de overlast erger en erger wordt.

Daarom zijn ze in beroep gegaan en willen ze dat de vergunning ingetrokken wordt. Als dat niet wordt toegewezen, willen ze dat de rechter de gemeente Apeldoorn oplegt om maatregelen te nemen.

Lees ook
Moeder deelt de laatste momenten van haar dochter op Facebook: Dit is waarom

Volgens de gemeente Apeldoorn zijn er inderdaad meerdere meldingen binnengekomen over de overlast, zoals rook- en parkeeroverlast en geluidsoverlast.

Daarom is de termijn van de vergunning verkort van vijf naar twee jaar. Daarnaast heeft de gemeente meerdere gesprekken gevoerd met de eigenaar en verhuurder van het pand en zijn de regels voor huurders aangescherpt. Bij zowel de eigenaar als de verhuurder is bekend dat bij aanhoudende ernstige overlast de vergunning ingetrokken kan worden.

De zaak dient aankomende woensdag en op dit moment wil de gemeente niet meer kwijt over de situatie vanwege de lopende juridische procedure.

Het probleem van overlast door arbeidsmigranten is niet nieuw en komt in meer steden voor. Vaak is het zo dat de arbeidsmigranten door hun werkgevers gehuisvest worden in woningen die daarvoor niet geschikt zijn. Dit kan voor overlast zorgen bij de omwonenden.

Ernstig zieke dochter van Willeke Alberti in zware tijden: luiers en slechts 3 haren

Vader neemt foto van dochter met gigantisch paard, kijkt nog eens goed en gilt het uit van het lachen