in

Eigenaar laat kat twee dagen lang voor straf buiten op vensterbank zitten

Inwoners uit het Franse Orly waren geschokt toen ze een kat buiten op een vensterbank op de tweede verdieping zagen zitten. Het diertje was uitgeput. Achteraf bleek dat hij twee dagen lang ‘voor straf’ buiten had gezeten.

De kat heet Woodie en als de situatie ook maar iets anders was gelopen, zou hij op 30 maart zijn overleden.

De arme kat had volgens zijn eigenaar “op het bed geplast” en was voor straf twee dagen lang buiten op een vensterbank opgesloten.

Action Protection Animale (APA), een dierenrechtenorganisatie, legde op Instagram uit wat Woodie moest doorstaan.

“Verzwakt door de hitte viel de kat uiteindelijk van de 2e verdieping! Hij is gezond en wel, maar het is een echt wonder.

Lees ook
De meeste mensen hebben het helaas fout: Hoeveel mensen gingen er picknicken?

Slachtoffer van een bijzonder wrede eigenaar, werd Woodie op het laatste moment gered door Action Protection Animale en is nu veilig.”

“Het waren buren die alarm sloegen, toen ze zagen dat dit kleine katje urenlang op een vensterbank zat. Ze dachten eerst #per ongeluk en belden aan, maar niemand antwoordde.”

“Geconfronteerd met de gevaarlijke situatie voor deze kat, vooral omdat het balkon op het zuiden is gericht en de zon sterk is, waarschuwden ze de autoriteiten.

Noch de politie, noch de brandweerlieden zullen echter instemmen om Woodie te komen redden. Ondanks verschillende oproepen aan het politiebureau en de brandweer, zal deze arme kat 48 uur lang, in de volle zon, zonder water, aan de rand van het raam gevangen blijven.”

“48 uur waarin de getuigen tevergeefs zullen proberen te waarschuwen. Tot ze contact met ons opnemen. Maar tegelijkertijd, wanhopig, uitgeput, viel Woodie van de vensterbank en crashte 2 verdiepingen lager!”

“Voor de zoveelste keer gewaarschuwd, pakt de eigenaar eindelijk de kat van de grond en legde uit dat hij hem bewust meer dan 2 dagen had gestraft …

Lees ook
Seksverslaafde man maakt erotische foto's van dochters: 'Meer verdrietig dan boos'

Het is uitgesloten dat we hem achterlaten. Onze onderzoekers gaan naar zijn woning en ontdekken, niet echt verrast, dat Woodie opgesloten in het toilet van het appartement woonde …”

“Uiteraard, ondanks zijn zware val, vond de eigenaar het niet nodig om hem naar een dierenarts te brengen.

Vanwege deze bevindingen, en vergezeld door de politie, neemt ons team Woodie in beslag en dienen we een klacht in wegens dierenmishandeling.”

Woodie is vandaag veilig. En hij zal nooit meer als ongewenst worden behandeld. ”

In de Instagrampost hieronder kun je scrollen om het moment te zien dat de arme Woodie viel. Gelukkig gaat het goed met de jonge kat en heeft hij geen verwondingen aan zijn val overgehouden.

Binnenkort zal hij een gouden mandje krijgen. Er zijn geen excuses voor dierenmishandeling en hopelijk wordt zijn voormalige eigenaar passend gestraft!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door A.P.A (@actionprotectionanimale)

Witte haai van maar liefst 1.606 kg op weg naar Europa na “verkeerde afslag”

Jan drinkt elke dag 3,5 liter van zijn eigen pis