in

Efteling-fan boos: ‘Er moeten genderneutrale toiletten komen, kan niet naar de wc!

Een opmerkelijke oproep heeft de online wereld van Efteling-liefhebbers bereikt. Nijs, een frequente bezoeker van het betoverende Brabantse pretpark, heeft een petitie gestart voor de realisatie van genderneutrale toiletten in de Efteling. Met bijna wekelijkse bezoeken aan het park, koestert Nijs een diepe liefde voor de magie van de Efteling. Echter, als transgender man ziet hij de gescheiden toiletten als een struikelblok voor inclusiviteit en veiligheid.

De oproep
In zijn petitie beschrijft Nijs de Efteling als een magische plek waar iedereen zich gelukkig zou moeten kunnen voelen. Toch vormen de traditionele, gescheiden toiletten volgens hem een groot obstakel, met name voor trans personen die zich hierdoor onveilig voelen. Zelf heeft hij ervaring met deze problematiek en wil hij anderen deze negatieve ervaringen besparen.

Lees ook
Dit zijn 5 dingen die je na een vrij-partij moet doen…

Behoefte aan verandering
Hoewel Nijs begrijpt dat het omvormen van alle toiletten naar genderneutrale faciliteiten wellicht onrealistisch is, pleit hij voor op zijn minst één locatie met een genderneutraal toilet. Dit zou een belangrijke stap zijn naar een klimaat waarin iedereen zich thuis voelt in het park.

Reactie van de Efteling
Een woordvoerder van de Efteling reageert op het pleidooi met begrip en benadrukt dat het pretpark een plek is voor iedereen, waar een zorgeloze dag uit centraal staat. Het onderwerp heeft zeker de aandacht van de Efteling, al kunnen op dit moment nog geen concrete plannen voor genderneutrale toiletten worden genoemd.

Lees ook
Nieuw: koop een scheet in een potje

Toekomstige ontwikkelingen
Hoewel er nog geen concrete plannen zijn aangekondigd, bieden de bouwtekeningen van het Efteling Grand Hotel, dat gepland staat om in 2024 te openen, een sprankje hoop. Hierop is namelijk een genderneutrale toiletruimte te zien. Dit geeft aan dat het verzoek van Nijs en medestanders mogelijk in de toekomst wordt ingewilligd.

Conclusie: De petitie van Nijs voor genderneutrale toiletten in de Efteling weerspiegelt een groeiende behoefte aan inclusiviteit en respect voor diversiteit in openbare ruimtes. Terwijl de Efteling de kwestie serieus neemt en belooft een plek te zijn voor iedereen, blijft het wachten op verdere stappen naar concrete veranderingen die bijdragen aan een inclusieve en veilige omgeving voor alle bezoekers.

Vriendje brengt meisje (14) naar bos, waar ze door anderen wordt verkrcht en gefilmd op Snapchat

Herinner jij je dit nog? Historische speelgoed wat de jeugd van nu niet kent!