in

Eén jaar na vermissing Hebe (10) en Sanne (26)

Het is één jaar geleden dat de 10-jarige Hebe en haar 26-jarige begeleidster Sanne spoorloos verdwenen. Twee dagen lang leefde heel Nederland tussen hoop en vrees. Met de vondst van een zwarte Kia Picanto in het water naast de snelweg bij knooppunt Empel, sloeg de onzekerheid om in verdriet. Een noodlottig ongeluk was het tweetal fataal geworden. Wat is er sinds hun vermissing allemaal gebeurd?

Het drama begon op maandag 16 oktober 2022, toen de 26-jarige Sanne met haar zwarte Kia Picanto de 10-jarige Hebe ophaalde bij de dagopvang in Raamsdonkveer, op weg naar Vught, waar Hebe woonde. Echter, ze kwamen nooit aan. Die avond plaatste Hebe’s moeder een vermissingsbericht op Facebook, wat al snel tienduizenden keren werd gedeeld.

Lees ook
Man schiet caissière en zichzelf dood in Aldi

Een dag later gaf de politie een AMBER Alert uit voor Hebe, aangezien ze vermoedde dat het meisje in levensgevaar verkeerde. De politie liet weten dat het volkomen onduidelijk was waar Hebe en Sanne zich bevonden, en alle scenario’s werden overwogen, inclusief ontvoering.

Een grootschalige zoekactie werd op touw gezet in het gebied en langs de route tussen Raamsdonkveer en Vught. Ongeveer 120 vrijwilligers van het Veteranen Search Team doorzochten het gebied, maar zonder resultaat.

Op woensdagavond ontdekte een politieagent bandensporen in de buurt van knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch. Een politiehelikopter werd ingezet en spotte uiteindelijk de zwarte Kia Picanto in het water. De politie zegt er niet aan te twijfelen dat de twee doden in de gevonden Kia Picanto de vermiste Hebe en Sanne zijn.

Lees ook
Meisje (9) overleden nadat ze onder ijs zakt

De vondst bracht een golf van verdriet en onbegrip over het land, maar ook opluchting dat er eindelijk een einde kwam aan de onzekerheid. De burgemeester van Geertruidenberg, waar Raamsdonksveer onder valt, noemde het een verschrikkelijk drama voor alle betrokkenen. Het orthopedagogisch dagcentrum waar Hebe die maandag werd opgehaald, verklaarde diep geraakt te zijn door het nieuws.

Hoewel de politie uitging van een noodlottig ongeval en niet van een misdrijf, werd het onderzoek niet meteen gesloten. De plek waar het ongeluk plaatsvond, bij knooppunt Empel, was berucht vanwege meerdere ongevallen in het verleden. Na het ongeval in mei van dat jaar, werd de roep om een vangrail steeds luider. De burgemeester en wethouders van Den Bosch drongen aan op het plaatsen van een vangrail, en uiteindelijk werd er versneld een vangrail geplaatst op die gevaarlijke plek.

Man doet zich voor als paspop en steelt vervolgens juwelen

Lichaam van vermist meisje (10) vlak over de grens getroffen