in

Duiker vindt verloren trouwring in water, maar eigenaar gooit ‘m terug

Duiker Robbert-Jan Ousen uit Gouda heeft afgelopen weekend het internet doen ontploffen met een bizar verhaal dat begon met een verloren trouwring en eindigde met een even onverwachte wending. Ousen, die in zijn carrière al heel wat opmerkelijke vondsten heeft gedaan, werd onlangs gecontacteerd door een man die zijn trouwring in een vlaag van woede in het water had geworpen.

Het verhaal begon toen de gefrustreerde echtgenoot, die ruzie had met zijn vrouw, besloot om symbolisch afstand te nemen van zijn huwelijk door zijn trouwring “met een noodgang” in het water te gooien. Ousen, altijd bereid om een uitdaging aan te gaan, beloofde de man om de ring op te sporen.

Lees ook
Politie deelt foto van onbekende dode vrouw en hoopt nabestaanden te vinden

Samen met een collega dook Robbert-Jan Ousen de baggersloot in voor het huis van het echtpaar. Na enkele uren zoeken vonden ze wel van alles, behalve de trouwring. De symboliek van de ring leek even spoorloos verdwenen.

De duiker gaf echter niet op en maakte een afspraak met het stel: als hij ooit weer in de buurt zou zijn, zou hij opnieuw proberen de ring te vinden. En met succes, enkele weken later werd de trouwring door Ousen opnieuw ontdekt. Maar tot verbazing van velen eindigde het verhaal hier niet.

Lees ook
Pas op voor deze wielrenner: Hij randt vrouwen aan

Na de ring in ontvangst te hebben genomen, gooide de man deze met dezelfde vastberadenheid opnieuw in het water. “Er is ondertussen zoveel gebeurd, ik ben blij dat ik van dat wijf af ben!” verklaarde de man.

Hoewel de trouwring nooit meer is opgedoken, heeft de duiker in ieder geval een buitengewoon verhaal om te delen op verjaardagen. “Deze blijft terugkomen, het is een lachertje, dat blijft gewoon gebeuren,” lachte Ousen. Hoewel de man de duiker uiteindelijk betaalde voor zijn inspanningen, bleef de bizarre reeks gebeurtenissen een raadselachtig en intrigerend hoofdstuk in Ousen’s loopbaan als duiker.

Vermist meisje 10 dood gevonden in kelder

Opa’s (69 en 77) in cel voor misbruik kleinzoon en uitwisselen kinderporno