in

Dronken man gaat ervandoor na blaastest: Gaat vervolgens in politie auto schuilen

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – De politie heeft een man aangehouden die er na een blaastest vandoor ging en vervolgens in zijn vluchtpoging uit de bocht vloog. De 22-jarige bestuurder kwam op de afrit van de A20 door de crash op de andere weghelft terecht. Ook bleek de man nog meer op zijn kerfstok te hebben.

De bestuurder stopte vrijdagavond netjes voor een alcoholcontrole in Nieuwerkerk aan den IJssel. Toen hij klaar was met blazen en bleek dat hij te veel had gedronken, ging hij er snel in zijn auto vandoor.

Lees ook
Sven (33) en Ardin (25) uit de Alblasserwaard in Frankrijk dood gevonden

De politie zette de achtervolging in die via de A20 eindigde bij afrit Moordrecht. De vluchtende automobilist vloog daar uit de bocht en kwam op de andere rijbaan terecht. Hij stapte uit zijn auto en zette het even op een lopen. Tot grote verbazing van de agenten ging de man zelf in een toegesnellde politieauto zitten om te schuilen.

Lees ook
Ongeloof bij vrienden na overlijden Patrick (27) tijdens training

Openstaande celstraf
Daar werd hij in de boeien worden geslagen. Hij is aangehouden en wordt verdacht van het rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaar en hinder op de weg. Dat was nog lang niet alles, want de 22-jarige man bleek ook geen rijbewijs te hebben en kon zich niet identificeren.

Bovendien moest hij nog anderhalve maand celstraf uitzitten, omdat hij een taakstraf niet heeft uitgevoerd. De wegpiraat is verhoord en zit voorlopig vast om zijn openstaande straf uit te zitten.

‘Opgepakte verdachte explosie Rotterdam is oom van omgekomen Ilyas’

Wendy van Hout op straat gegooid: ‘Ruzie met Peter Gillis en winkel per direct gesloten!’