in

Dronken automobilist rijdt Peter Zwijgers (23) uit Steenbergen dood

BREDA/STEENBERGEN – De dronken automobilist die ruim twee jaar geleden Steenbergenaar Peter Zwijgers in Steenbergen doodreed, moet drie jaar en negen maanden de cel in. Ook mag hij daarna vijf jaar geen auto meer besturen.

De 32-jarige man reed die zaterdagavond in januari 2022 met veel te veel drank op over de Wipstraat in Steenbergen en wilde in de bocht naar links rechtsaf slaan de Wouwstestraat op. Daar fietste echter de 23-jarige Peter Zwijgers, op weg naar een vriend om nog even een biertje te gaan drinken.

Lees ook
Man die huilt als wolf uit flat gezet

In de bocht richting de Molenweg wordt hij geschept door de auto van Corneljan S., die met ongeveer 80 kilometer per uur op hem inrijdt.

Zwijgers wordt die 15de januari zwaargewond naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht, maar is niet meer te redden. Een dag later wordt hij op papier dood verklaard om zijn organen te laten transplanteren, op de 17de sterft hij echt.

Tijdens de rechtszaak van twee weken geleden legden de moeder, broer en zwager van Peter Zwijgers emotionele slachtofferverklaringen af over het enorme gemis van hun familielid. De rechtbank concludeert daaruit dat de automobilist de familie ‘onbeschrijflijk veel leed’ heeft toegebracht.

Lees ook
Eindhovenaar wilde 'natuurlijk’ seks met dochtertje 8 maar wel ‘zonder haar pijn te doen’

Schuldbewust
De dader toonde zich in de rechtbank zeer schuldbewust en verklaarde sindsdien geen alcohol meer te hebben gedronken. Op de bewuste avond had hij zeven keer meer alcohol in zijn bloed dan is toegestaan. De Poolse man woont inmiddels een jaar of zes in Steenbergen en werkt via uitzendbureaus in Nederland, onder meer in de kassen.

Tegen de man was door de aanklager vier jaar cel geëist voor roekeloos rijden en dood door schuld. De rechtbank in Breda gaat in dat oordeel mee, maar omdat de rechtszaak erg lang op zich heeft laten wachten, trekt ze drie maanden van de straf af en veroordeelt Corneljan S. tot 45 maanden celstraf.

Ouders ontdekken waarom kat constant bij baby blijft – en moeten dringend bellen

Schoonzus heeft bizarre lijst met regels opgesteld voor als haar nichtje (2) langskomt