in

Drie kittens uit rijdende auto gegooid, één poesje overleeft

Drie kittens zijn dinsdagmiddag uit een rijdende auto gegooid op de Hanzeweg tussen Kampen en Dronten. Twee kittens werden overreden en overleden ter plekke, maar één diertje heeft het overleefd.

Dat meldt Agnes de Jong van Kattenopvang Swifterbant aan Omroep Flevoland. Een van de kittens werd gered door een automobilist, die het diertje zag lopen langs de kant van de weg.

Lees ook
Ernstig vermagerde dode hond gevonden in sporttas in Eemskanaal

Hij stopte vervolgens om het katje op te pakken en bracht het vervolgens naar de kattenopvang. “Hij heeft de kitten in het zijvakje van zijn autodeur gestopt en heeft het naar ons gebracht”, vertelt De Jong aan Omroep Flevoland.

Geluk
De kitten maakt het nu goed. Volgens De Jong was het beestje op de dag van het ongeluk erg bang, maar inmiddels eet en drinkt hij goed: “Dit maatje heeft gewoon geluk gehad.”

Lees ook
Gedumpte zwangere poes bevalt in boodschappentas van kittens

De Jong vertelt dat er vaker katten worden gedumpt, maar niet op deze manier. Ze had gehoopt dat de eigenaar van de dieren ze maar gewoon bij haar had gebracht, als hij er afstand van wilde doen.

Vertroetelen
De komende tijd wordt de geredde kitten goed verwend en vertroeteld. De Jong vertelt dat het beestje veel liefde zal krijgen van de opvang en dat het nog een naam krijgt. Daarnaast zal hij goed worden gesocialiseerd en ingeënt, om vervolgens op zoek te gaan naar een nieuw huisje voor hem.

Vaste klant McDonalds vliegt uit bocht McDrive en crasht

Geboeide man in string claimt ‘wilde nacht met vrouw te hebben gehad’